HAR ET HÅP:
Brede Hangeland og landslagssjef Egil Olsen har et håp om at førtsnevnte kan spille mot Ukraina.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
HAR ET HÅP: Brede Hangeland og landslagssjef Egil Olsen har et håp om at førtsnevnte kan spille mot Ukraina. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- Jeg ville ikke vært her hvis det var helt uaktuelt at jeg kunne spille

Men Hangeland sier at noe må skje om han skal rekke kampen.

Egil «Drillo» Olsen tok ut troppen mot Ukraina som om det gjaldt VM-kvalifisering mot Albania. Fire forfall og tre spørsmålstegn senere ser det ut som rollelisten i generalprøven kan bli heller redusert.

Mandag trente Norges tropp på Estadio Olímpico i Sevilla uten fire av de opprinnelig uttatte: Håvard Nordtveit, Mohammed Abdellaoue, Joshua King og Alexander Tettey. I tillegg hvilte Brede Hangeland sin vonde hælsene på sidelinjen.

Alexander Søderlund og Tom Høgli er også litt usikre på grunn av sykdom.

- Jeg håper at Brede kan spille, men vi må se det an. I tillegg er Søder og Tom litt småsjuke, men de er i bedring. Jeg håper alle som er her kan spille, men vi vet det ikke sikkert. Jeg håper å få svar på spørsmålstegnene kjapt, sier Drillo til NTB.

Daniel Braaten og Espen Ruud er utestengt mot Albania i mars, og derfor ble de ikke tatt ut i troppen som møter Ukraina.

Flere enn vanlig - Dette er generalprøven for kampen mot Albania, sier Drillo, men forfallene og spørsmålstegnene betyr at laget kan bli seende ganske annerledes ut enn det som løper ut på Ullevaal om halvannen måned.

- Vi har fått litt flere forfall enn vi er vant til. Det er naturlig at klubbene er bekymret for spillerne når de spiller helgen før og etter. Tettey har jeg snakket med flere ganger. Han har en liten hevelse i kneet, og klubben vil være forsiktig med ham. Det gjentar seg ofte når det er landskamper midt i uka, sier Drillo.

- De andre forfallene kom for så vidt tidlig og er reelle skader.

Signal Drillo er glad for at lagkaptein Hangeland er på plass i Spania, men det er usikkert om han kan bidra på banen onsdag.

- Jeg ville ikke vært her hvis det var helt uaktuelt at jeg kunne spille. Jeg har et håp, men da må det skje noe i løpet av dagene før kampen. Du kan godt ta det at jeg er her som et signal om at jeg har veldig lyst til å være med og bidra, sier Hangeland til NTB.

Han måtte gå ut ved pause i helgens seriekamp mot Manchester United på grunn av en belastningsskade i høyre hælsene.

- Det er noe jeg har hatt over litt tid, og man blir ikke bedre av å spille mot verdens beste spillere hele tiden. Vi har hatt sinnssykt mange kamper den siste tiden, sier Hangeland.

(NTB)