ENDELIG JUBEL: Kombinertløper Magnus Moan vant sesongens to første renn i helga. Han sier til Dagbladet at han aldri har vært i bedre form. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ENDELIG JUBEL: Kombinertløper Magnus Moan vant sesongens to første renn i helga. Han sier til Dagbladet at han aldri har vært i bedre form. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

- Jeg ville legge opp

Kombinertløper Magnus Moan (29) var så langt nede at han ikke orket tanken på å konkurrere. Nå er vinnerskallen tilbake.

Her kan du hjelpe din klubb til ekstra stemmer ved å dele på Facebook.

(Dagbladet): - Jeg har aldri vært bedre enn nå, sier kombinertløper Magnus Moan.

Moan startet sesongen med verdenscupseier på Sjusjøen lørdag og fulgte opp med sin 20. verdenscupseier søndag.

Etter flere tunge sesonger klinket 29-åringen til med dobbeltseier - og han sier til Dagbladet at det ikke er tilfeldig.

- Resultatene kommer etter hard jobbing. Etter forrige sesong satte jeg meg ned og vurderte framtida. Jeg har trent bedre, endret kosthold og jeg har operert mandlene og akillesen. Nå er jeg bedre forberedt, mer motivert og gløden er absolutt til stede, sier Moan.

Var langt nede
Dagbladet snakker med Moan i forbindelse med Klubben i mitt hjerte-kampanjen som avsluttes fredag denne uka. Trønderen har vært medlem av Byåsen IL i hele karrieren, og takker sine støttespillere for at han fortsatt kan konkurrere mot verdens beste.

- Byåsen har vært viktig for meg, men det er først og fremst laget i Granåsen Skiteam som har betydd mest for resultatene. Sammen har vi snudd hver eneste stein etter to tunge år. Nå ser alt positivt ut, sier Moan.

Moan vant sølv og bronse i VM i Oberstdorf i 2005, og fulgte opp med sølv og bronse i Torino-OL året etter. Senere kom nedturen.

- Lengst nede var jeg etter siste øvelse i Vancouver-OL i 2010. Det rennet var en parodi og jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre videre. Jeg har alltid hatt gløden, og aldri mistet trua på å komme tilbake. Likevel må jeg innrømme at jeg var så langt nede at jeg ville legge opp. Plutselig fungerte ingenting og alle marginer gikk mot meg. Det var da jeg bestemte meg for at dette skulle jeg klare, sier Moan.

Kuusamo neste
Før helga hadde ikke Moan vunnet et renn på 22 måneder. Nå er han tilbake og skal forsvare ledertrøya.

- Jeg forsøker å ikke tenke så mye framover, men nå skal jeg glede meg over hvert renn og jeg har bevist at jeg skal være med i toppen. Jeg skal bære den gule trøya med stolthet. Før var det en byrde og jeg følte et stort press. Nå er jeg langt mer forberedt.

Til helga reiser kombinertgjengen til Kuusamo, og til en hoppbakke der Moan ikke har gjort det spesielt bra de siste åra.

- Jeg reiser dit med selvtillitt. Det viktigste for meg er at jeg vet at formen er god og med de positive opplevelsene fra helgas seire håper jeg å være med i toppen, sier Moan.