- Jeg ville skrike til ham

Nicklas Bendtner beskriver skuffelsen da Åge Hareide vraket ham til VM-troppen i 2018.

LÆRER OG ELEV: Nicklas Bendtner har spilt under Åge Hareide, som er ferdig som dansk landslagssjef neste sommer. Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix
LÆRER OG ELEV: Nicklas Bendtner har spilt under Åge Hareide, som er ferdig som dansk landslagssjef neste sommer. Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Daværende Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner (31) måtte se seg vraket til fotball-VM i Russland i 2018. Åge Hareide begrunnet det med at det var usikkerhet knyttet til om den skadde dansken ville rekke å bli klar innen mesterskapet.

Det ble likevel skrevet adskillige spaltecentimetre om vrakingen, så mye at landslagssjef Hareide til slutt måtte si at nok var nok.

Bendtner, som nå er tilbake i Danmark og spiller for FC København, er i disse dager aktuell med boka «Begge sider». Der forteller han hvordan han opplevde VM-vrakingen.

- «Du skal ikke med, Nicklas.» Det svimler for meg. Det gir slettes, slettes ingen mening. Da jeg dro til Rosenborg, lovet Hareide at...

- Ville skrike

Slik innledes hendelsen i boka, ført i pennen av Rune Skyum, ifølge danske Ekstra Bladet.

- Jeg ville skrike til ham, selv om jeg vet, at det ikke ville gitt meg noe som helst, fortsetter Bendtner.

Det kommer tydelig fram at dansken var svært skuffet. I et større møte kort tid etterpå blir laget kunngjort, og Bendtner ønsker lagkameratene lykke til. Jon Dahl Tomasson, Hareides assistent, tar ifølge Bendtner tak i ham og sier «surt, gamle dreng».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer