- Jeg ville utelukket dem på livstid

Uefa-sjefen kaller franske spillere idioter.

GIKK I BUSSEN: Det franske landslaget avbrøt treningen under VM i Sør-Afrika. Flere ble suspendert i flere kamper. Foto: AFP/ FRANCK FIFE
GIKK I BUSSEN: Det franske landslaget avbrøt treningen under VM i Sør-Afrika. Flere ble suspendert i flere kamper. Foto: AFP/ FRANCK FIFE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frankrikes landslagsspillere som var involvert i sommerens VM-farse burde vært utestengt på livstid, mener UEFA-president Michel Platini.

- Det var patetisk. De er idioter, sa Platini til bladet Foot på spørsmål om hva han mener om spillerstreiken til støtte for Nicolas Anelka, som ble hjemsendt for å ha fornærmet landslagssjef Raymond Domenech.

- Jeg ville vært tøffere mot spillerne som streiket. Jeg ville utelukket dem på livstid, sa Platini.

Platini var kaptein og toppscorer da Frankrike vant EM i 1984. Etter karrieren var han landslagssjef en periode. Han var sjef i organisasjonskomiteen da Frankrike vant VM på hjemmebane i 1998 og er nå UEFA-president.

Han forsvarer utskjelte Domenech.

- Selv José Mourinho ville ikke gjort det bedre. Det eneste jeg bebreider Domenech er at han beskyttet spillerne som sviktet ham, sier Platini.

Frankrike tok bare ett poeng i gruppespillet i VM i Sør-Afrika. Domenech fikk sparken. Etter hjemkomsten ble Anelka utelukket fra landslaget i halvannet år. Franck Ribéry, Patrice Evra og Jeremy Toulalan fikk mildere straffer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer