Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ville utelukket dem på livstid

Uefa-sjefen kaller franske spillere idioter.

GIKK I BUSSEN: Det franske landslaget avbrøt treningen under VM i Sør-Afrika. Flere ble suspendert i flere kamper. Foto: AFP/ FRANCK FIFE
GIKK I BUSSEN: Det franske landslaget avbrøt treningen under VM i Sør-Afrika. Flere ble suspendert i flere kamper. Foto: AFP/ FRANCK FIFE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrikes landslagsspillere som var involvert i sommerens VM-farse burde vært utestengt på livstid, mener UEFA-president Michel Platini.

- Det var patetisk. De er idioter, sa Platini til bladet Foot på spørsmål om hva han mener om spillerstreiken til støtte for Nicolas Anelka, som ble hjemsendt for å ha fornærmet landslagssjef Raymond Domenech.

- Jeg ville vært tøffere mot spillerne som streiket. Jeg ville utelukket dem på livstid, sa Platini.

Platini var kaptein og toppscorer da Frankrike vant EM i 1984. Etter karrieren var han landslagssjef en periode. Han var sjef i organisasjonskomiteen da Frankrike vant VM på hjemmebane i 1998 og er nå UEFA-president.

Han forsvarer utskjelte Domenech.

PATETISK: Michel Platini synes det er feil at de streikende spillerne ble ønsket velkommen tilbake. Foto: AFP/NIKOLAY DOYCHINOV
PATETISK: Michel Platini synes det er feil at de streikende spillerne ble ønsket velkommen tilbake. Foto: AFP/NIKOLAY DOYCHINOV Vis mer

- Selv José Mourinho ville ikke gjort det bedre. Det eneste jeg bebreider Domenech er at han beskyttet spillerne som sviktet ham, sier Platini.

Frankrike tok bare ett poeng i gruppespillet i VM i Sør-Afrika. Domenech fikk sparken. Etter hjemkomsten ble Anelka utelukket fra landslaget i halvannet år. Franck Ribéry, Patrice Evra og Jeremy Toulalan fikk mildere straffer.

Samtlige spillere fra VM-troppen ble nektet deltakelse i den første kampen etter VM, 1-2-tapet mot Norge, men de fleste er nå inne i varmen igjen hos den nye landslagssjefen Laurent Blanc.

(NTB-Reuters)

KRANGEL: Streiken oppsto etter at Nicolas Anelka skjelte ut trener Raymond Domenech. Foto: AFP/ FRANCK FIFE
KRANGEL: Streiken oppsto etter at Nicolas Anelka skjelte ut trener Raymond Domenech. Foto: AFP/ FRANCK FIFE Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!