- Jeg ville vært frekk nok til å ta Norge hardt og høyt

Avslører en av Norges svakheter før Italia-kampen.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Per-Mathias Høgmø nekter å røpe Norges strategi mot Italia under dagens pressekonferanse. Dagblad-kommentator Morten Pedersen kan til gjengjeld fortelle hvordan gjestene fra støvellandet kan straffe våre beste menn.

 - Jeg ville vært frekk nok til å gå ut og ta Norge hardt og høyt på grunn av at vi var så stressa og usikre da vi ble tatt høyt av England, sier Pedersen.

Etterlyser ro med ballen Italias nye hovedtrener, Antonio Conte, avsluttet arbeidsforholdet med Juventus i sommer etter å ha ledet storklubben til tre strake seriemesterskap. Nå har den tidligere midtbanespilleren overført det suksessfulle 3-5-2-systemet til landslaget.

I treningskampen mot Nederland på torsdag endte det med en solid 2-0-seier. Hvordan Conte velger å angripe kampen mot Norge er likevel usikkert.

- Vi får se hva Italia gjør, men fokuset - i tillegg til å forsvare oss - må være at vi i alle fall prøver å opparbeide oss en viss ro med ballen, sier Pedersen.

- En drøm For 19 år gamle Mats Møller Dæhli vil tirsdagens kamp mot Italia uansett bli helt spesiell. Sammen med Martin Ødegaard (15) er Cardiff-spilleren et av Norges absolutt største talenter.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse for meg på tirsdag, hvis jeg får spille. Jeg har jo sittet og sett på kvalikkamper som liten og drømt om å få spille her en gang. Nå blir det en mulighet. Det er bare fantastisk, sier Dæhli til Dagbladet.

Den lille ballvirtuosen er ikke redd for å møte stjerner som Gianluigi Buffon og Ciro Immobile, men innser samtidig at motstanden vil bli sterk.

- Det blir tøft. Det er et godt lag. De har et veldig godt kollektiv, sier Dæhli og forteller hvordan de norske spillerne har tenkt å vinne den første EM-kvalikkampen.

KOMMER TIL NORGE: Antonio Contes italienske mannskap møter våre beste menn på Ullevaal stadion tirsag kveld. Foto: Scanpix
KOMMER TIL NORGE: Antonio Contes italienske mannskap møter våre beste menn på Ullevaal stadion tirsag kveld. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi har sett dem på video og jobbet litt fram og tilbake med planen - og hvordan vi skal angripe kampen. Vi har funnet ut hva vi skal gjøre, og jeg har veldig troa på oss.

Nærmer seg 100 prosent 19-åringen måtte forlate banen med en skade i kneet like etter sidebytte mot England på onsdag. Nå har smertene begynt å gi seg.

- Jeg trener for fullt i dag, så håper jeg veldig på at jeg blir klar. Det regner jeg med også, sier Dæhli.

Oppgjøret starter klokken 20.45 førstkommende tirsdag.

Se videoreportasje med flere intervjuer i videovinduet øverst i saken.

BLIR KLAR: Mats Møller Dæhli blir mest sannynlig klar til møtet med Italia, etter å ha slitt med en kneskade siden oppgjøret mot England.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
BLIR KLAR: Mats Møller Dæhli blir mest sannynlig klar til møtet med Italia, etter å ha slitt med en kneskade siden oppgjøret mot England. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer