UTFORDRING: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Paris Saint-Germain tirsdag. Foto: NTB scanpix
UTFORDRING: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Paris Saint-Germain tirsdag. Foto: NTB scanpixVis mer

- Jeg ville vekk fra rampelyset

Solskjær forteller at planen ikke var å bli manager etter fotballkarrieren. I morgen venter den hittil største utfordringen som United-boss.

Ole Gunnar Solskjær (45) går inn i sitt mest spennende døgn som midlertidig manager i Manchester United. Tirsdag venter Paris Saint-Germain i Champions League.

Da United gikk til åttedelsfinalen i fjor høst, var det ikke mange som levnet laget store sjanser mot PSG. Men med Solskjær ved roret håper fansen at United igjen vil bli en maktfaktor i Europa.

I anledning storkampen på Old Trafford har Solskjær gitt et intervju til nettsida til det europeiske fotballforbundet UEFA. Der kommer det fram at nordmannen var ganske så langt oppe i åra før han bestemte seg for å bli manager etter fotballkarrieren.

SOM FAR OG SØNN: Sir Alex Ferguson har vært den store mentoren til Ole Gunnar Solskjær. Dette bildet er fra 2007. Foto: NTB scanpix
SOM FAR OG SØNN: Sir Alex Ferguson har vært den store mentoren til Ole Gunnar Solskjær. Dette bildet er fra 2007. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Da jeg var 27-28 år, var planen aldri å bli manager. Jeg ville vekk fra rampelyset, forteller Solskjær.

- Men så kom skaden (i kneet) og jeg satte meg ned og reflekterte. Jeg tenkte: «Hvis jeg ikke kan spille fotball igjen, ønsker jeg ikke å forlate denne idretten. Så kom alle mine 20 år med galskap og nerdevirksomhet - kall det hva du vil - innover meg og jeg tenkte.» Jeg skal gå for dette.

Analytisk

Solskjær fortsetter:

- Sir Alex sa jeg var analytisk. Men det var bare mot en eller to forsvarere som jeg spilte mot. Jeg trodde jeg visste alt om fotball. Men når du blir trener må du vite alt om den minste lille ting og hver bidige posisjon.

Solskjær la opp i 2007. Deretter tok han over reservelaget til Manchester United. Da var Sir Alex Ferguson fortsatt «The Big Boss» i klubben. I intervjuet forteller Solskjær om det svært tette forholdet mellom de to:

- Han har vært som en far nummer to for meg. Jeg endte opp med å bo i den samme gata som ham. Barnebarna hans og mine barn gikk i samme klasse. Naturligvis hadde jeg et fantastisk forhold til ham i flere år.

Mer avslappet

Alle som har fulgt Solskjær opp gjennom åra ser at han har et mye mer avslappet forhold til mediene i dag. Han verner om privatlivet, men spiller på et bredt register når det gjelder seg selv. Måten han har taklet pressekonferansene på i United, har imponert engelske journalister.

Nå skal det sies at slike seanser er ganske mye enklere når det går bra. Men så lenge du er ærlig - og så lenge du er åpen om problemene på en konstruktiv måte - kommer du langt.

José Mourinho visste nok innerst inne at han ikke fikk det til i sluttfasen i klubben. Da han forlangte respekt for tidligere meritter i karrieren - og la seg ut med sluggerne fra avisene - begynte snøballen å rulle. Det er en kamp du nesten er dømt til å tape, så lenge du ikke kan vise til resultater på banen.

Manchester United har vunnet ti av elleve kamper under Solskjær. Noen aviser skriver at United-styret allerede har bestemt for å gå for nordmannen permanent, men at styret ikke vil kunngjøre dette før i mai.

Vits

- Vi var en vits i starten av sesongen. Men det er vi ikke lenger, sa midtstopper Phil Jones etter 3-0-seieren over Fulham lørdag.

- Vi utvikler oss og blir stadig bedre, sier han, ifølge Manchester Evening News.

Med Chelseas 0-6-flause over Manchester City søndag har United inntatt fjerdeplass i Premier League. I sluttfasen med Mourinho virket dette utenkelig. Med Solskjær er alt mulig.