MISTER IKKE STARTNUMMERET IGJEN: Bill Demong vant VM-gull med ny rutine i hopptårnet.Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
MISTER IKKE STARTNUMMERET IGJEN: Bill Demong vant VM-gull med ny rutine i hopptårnet.Foto: REUTERS/Leonhard FoegerVis mer

- Jeg ville vinne for laget

Demong fikk USA disket i lagkonkurransen, vant gull i dag.

||| LIBEREC (Dagbladet.no): Da Bill Demong rotet startnummeret sitt ned i hoppstøvelen under lagkonkurransen og ble disket i samme slengen, forsvant alt håp om en amerikansk storeslem i kombinert.

Derfor var det nærmest en slags guddommelig inngripen da ulykkesfuglen Demong spurtet fra Bjørn Kircheisen og til individuelt gull i dag.

- Nei, det var det ikke, sier Demong til Dagbladet.no.

- Jeg tror ikke på flaks eller inngripen. Vi har et uttrykk på laget vårt som heter at rutiner får deg på pallen, ritualer får deg vekk fra den.

Vant for laget
Demong klarte å legge torsdagens draktflause bak seg, og gjennomførte rutinene før rennet i dag som han skulle. Selv om det ikke har vært lett.

- Jeg innrømmer at jeg har sagt fra omtrent tjue minutter etter at rennet var ferdig på torsdag at jeg hadde lagt det bak meg, men det har ligget i bakhodet mitt hele tiden, sier Demong.

- Og i dag ville jeg vinne for laget fordi jeg skuffet dem den dagen.

- Men ville du latt Lodwick vinne om det hadde vært et spirtoppgjør mellom dere to i dag?

- Nei, svarer han kontant.

- Jeg elsker Todd, og vi gjør selvfølgelig alt vi kan for å være i den posisjonen begge to, men når det kommer til slutten av et løp er vi motstandere.

Ny rutine
Amerikaneren er opptatt av at laget hans hjalp ham med å legge fadesen bak ham, og gjentar gang etter gang at det ikke nytter å dvele ved tabbene man gjør.

- Det er ikke noe å vinne på å dvele, bortsett fra at jeg har fått meg en ny taktikk for hvordan jeg ikke skal miste startnummeret. Jeg har den rundt halsen hele tiden, smiler Demong.