- Jeg ville vise respekt for en av de store klubbene i Premier League

Solskjær sier han bare har hatt en uformell samtale med Villa.

TILBAKE I NORGE: Ole Gunnar Solskjær er tilbake i Norge etter en innledende samtale med Aston Villa i Birmingham. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
TILBAKE I NORGE: Ole Gunnar Solskjær er tilbake i Norge etter en innledende samtale med Aston Villa i Birmingham. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær er tilbake på norsk jord, etter å ha vært i samtaler med Aston Villa i Birmingham tidligere i dag.

Nå snakker han til Romsdals Budstikke for første gang siden nyheten om Villas interesse ble kjent i går kveld - og Molde-manageren avviser at han er nær en avtale med Premier League-klubben.

- Jeg kan bekrefte at jeg har snakket med Aston Villa. Det var ikke forhandlinger, men en uformell første prat. De har også andre kandidater de vil snakke med, sier Solskjær til lokalavisa.

Privatflyet til Aston Villa-eier Randy Lerner landet på Kristiansund Lufthavn i går kveld, før Solskjær og rådgiver Jim Solbakken ble med på turen tilbake til England.

Men det betyr ikke nødvendigvis at Solskjær ønsker jobben.

- Jeg ville vise respekt for en av de store klubbene i Premier League ved å imøtekomme deres spørsmål om en innledende samtale, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

Han opplyser at han kommer til å lede Molde fra sidelinja som normalt i søndagens bortekamp mot Sandnes Ulf. Jim Solbakken er fortsatt på plass i England.

Viking-manager Åge Hareide, som kjenner Solskjær godt både fra tida i Molde og på landslaget, mener det både vil være en trist og fin dag for norsk fotball om 39-åringen skulle havne i Villa.

- Det er litt begge deler. Hvis han skulle bli manager i Villa vil det være en veldig fjær i hatten for norsk fotball, som det var da Ole Gunnar var mestscorende i Manchester United. Samtidig kan du si at vi trenger alle profilene vi kan skrape sammen i Tippeligaen, men Villa vil sette Norge på kartet på en annen måte. På mange måter kan du si at Molde ville bli mest skadelidende om det skulle skje, sier han til Dagbladet.

Dagbladet kunne tidligere i dag melde at Aker og Kjell Inge Røkke skrur igjen pengekrana til Molde etter sesongen. Om Solskjær i tillegg skulle forsvinne, vil det være et tungt slag for fjorårets seriemester.

- Hvis begge deler skulle skje vil det være særdeles tungt for klubben. Molde har hatt god støtte av Kjell Inge i mange år, og det er dramatiske nyheter for dem, som i fjor opplevde det maksimale i historien sin, sier Hareide.

Han vil ikke mene noe om hva Solskjær eventuelt bør velge.

- Han har vært flink til å ta de rette valgene tidligere i livet, og jeg tror helt sikkert han kommer til å gjøre et valg som er riktig nå også.