- Jeg vinner med regn

Med sol er Petter Solberg fornøyd med en femteplass i Rally Katalonia.

I dag kjører 28-åringen gjennom løypene på Costa Brava for å teste forholdene for siste gang før start. Etter shakedown skal førerne kjøre over startstreken i den offisielle åpningen i kveld.

Solberg legger ikke skjul på at han håper på regn. Da det øste ned på Rally Korsika sist helg vant nordmannen. De siste værmeldingene tyder imidlertid på oppholdsvær på astfaltveiene hele helga.

Rallyet går i fjellene opptil åtte mil nord for byen Lloret de Mar, mens nedbøren er meldt lenger sør på solkysten nord for Barcelona.

- Hvis det regner på Katalonia skal jeg vinne. Hvis det er tørt går jeg for en plassing mellom tre og fem, sier Solberg til Motorsport News.

Det er dekkene som er Solberg og Subarus problem. Teamets dekkprodusent er ikke like gode på tørr asfalt som konkurrentenes.

- Selvfølgelig håper jeg på samme våte vær som på Korsika. Det hadde vært perfekt. Men til og med uten regn vet jeg at jeg har en god sjanse.

Solberg er på andreplass i VM med to rallyer igjen. Det skiller bare tre poeng opp til Citroens Carlos Sainz, som kjører på hjemmebane i helga.

- VM begynner å bli interessant, vi er snart ved slutten. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å vinne, sier Petter til Rally Live.

En som tror på nordmannen er Richard Burns kartleser Robert Reid. Burns deler andreplassen med Petter.

- Jeg må si at Petter er den største trusselen i VM, fordi han er på en opptur etter forrige helg. Han har tro på Subaruen, sier Reid til ei skotsk lokalavis.

Subaru-sjef David Lapworth tror Solberg kan nå helt opp uansett vær i helga.

- Begge førerne er fornøyd med både bil og dekk. Vi vet at vi kan konkurrere i Spania, uansett forhold, sier han.

  • Dagbladet.no kommer tilbake med resultater fra shakedown seinere i dag.
SEIERSRUS:</B> Selv med stygt krasj på trening kjørte Petter Solberg til topps på Korsika forrige helg.