- Jeg viser dommeren at jeg blir dyttet

Van Persie innrømmer overdrivelser i feltet.

HJELPER GJERNE DOMMEREN: Arsenals Robin van Persie mener det er greit å vise det litt ekstra tydelig når man blir dyttet eller felt i straffeområdet. Bildet har ikke nødvendigvis noe med saken å gjøre. Her får van Persie straffe i duell mot Romas Phiippe Mexes under åttedelsfinalen i Champions League i februar. Foto: Carlo Baroncini, AP/Scanpix
HJELPER GJERNE DOMMEREN: Arsenals Robin van Persie mener det er greit å vise det litt ekstra tydelig når man blir dyttet eller felt i straffeområdet. Bildet har ikke nødvendigvis noe med saken å gjøre. Her får van Persie straffe i duell mot Romas Phiippe Mexes under åttedelsfinalen i Champions League i februar. Foto: Carlo Baroncini, AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Mange spisser gjør det, de færreste vil innrømme det. Men Arsenals Robin van Persie sier til The Guardian at han kan overdrive reaksjonen om han blir dyttet litt i feltet.

- Ja, jeg har gjort det, svarer han på direkte spørsmål om han viser ekstra tydelig at han føler dyttet eller på andre måter ulovlig hindret i straffefeltet.

Men nederlenderen mener det er noe helt annet enn å filme, som han insisterer på at han aldri forsøker å gjøre. Men han synes det må være lov å hjelpe dommeren til å se at man blir dyttet.

Med rett til å ramle- Noen ganger er du midt i en «handling», og du får en liten dytt, og du vet at du ikke kan gjøre noe videre. Fyren dyttet deg og avsluttet hele handlingen. Da har du rett til å vise dommeren at du blir dyttet. Forstår du hva jeg mener? I engelsk fotballkultur har det tradisjonelt blitt satt størst pris på spillere som kjemper for å holde seg på beina uansett hva de blir utsatt for.

Men Robin van Persie ser noe annerledes på det, og innrømmer blant annet å ha forsøkt å «hjelpe» dommeren da Arsenal var på besøk hos Manchester United i slutten av august, og tapte 2-1.- Jeg bare falt- For eksempel mot Manchester United, etter hele den Eduardo-saken, hadde jeg ballen på høyre side og spilte den tilbake. Patrice Evra ga meg en liten dytt - en virkelig liten en - men den fikk meg ut av balanse. Jeg bare falt, og hele stadion buet mot meg. Jeg tenkte: «Kom igjen, ser dere ikke at han dyttet meg?», forteller Arsenal-spissen.Arsenals Eduardo ble utestengt i to kamper av Uefa for å ha «lurt dommeren» i Champions League-kampen mot Celtic.Seinere ble Arsenals anke tatt til følge og karantenen slettet da Uefa ikke fant det tilstrekkelig bevist at den brasilianskfødte kroaten forsøkte å lure dommeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer