Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg viser dommeren at jeg blir dyttet

Van Persie innrømmer overdrivelser i feltet.

HJELPER GJERNE DOMMEREN: Arsenals Robin van Persie mener det er greit å vise det litt ekstra tydelig når man blir dyttet eller felt i straffeområdet. Bildet har ikke nødvendigvis noe med saken å gjøre. Her får van Persie straffe i duell mot Romas Phiippe Mexes under åttedelsfinalen i Champions League i februar. Foto: Carlo Baroncini, AP/Scanpix
HJELPER GJERNE DOMMEREN: Arsenals Robin van Persie mener det er greit å vise det litt ekstra tydelig når man blir dyttet eller felt i straffeområdet. Bildet har ikke nødvendigvis noe med saken å gjøre. Her får van Persie straffe i duell mot Romas Phiippe Mexes under åttedelsfinalen i Champions League i februar. Foto: Carlo Baroncini, AP/Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet.no): Mange spisser gjør det, de færreste vil innrømme det. Men Arsenals Robin van Persie sier til The Guardian at han kan overdrive reaksjonen om han blir dyttet litt i feltet.

- Ja, jeg har gjort det, svarer han på direkte spørsmål om han viser ekstra tydelig at han føler dyttet eller på andre måter ulovlig hindret i straffefeltet.

Men nederlenderen mener det er noe helt annet enn å filme, som han insisterer på at han aldri forsøker å gjøre. Men han synes det må være lov å hjelpe dommeren til å se at man blir dyttet.

Med rett til å ramle
- Noen ganger er du midt i en «handling», og du får en liten dytt, og du vet at du ikke kan gjøre noe videre. Fyren dyttet deg og avsluttet hele handlingen. Da har du rett til å vise dommeren at du blir dyttet. Forstår du hva jeg mener?

I engelsk fotballkultur har det tradisjonelt blitt satt størst pris på spillere som kjemper for å holde seg på beina uansett hva de blir utsatt for.

Men Robin van Persie ser noe annerledes på det, og innrømmer blant annet å ha forsøkt å «hjelpe» dommeren da Arsenal var på besøk hos Manchester United i slutten av august, og tapte 2-1.

- Jeg bare falt
- For eksempel mot Manchester United, etter hele den Eduardo-saken, hadde jeg ballen på høyre side og spilte den tilbake. Patrice Evra ga meg en liten dytt - en virkelig liten en - men den fikk meg ut av balanse. Jeg bare falt, og hele stadion buet mot meg. Jeg tenkte: «Kom igjen, ser dere ikke at han dyttet meg?», forteller Arsenal-spissen.

Arsenals Eduardo ble utestengt i to kamper av Uefa for å ha «lurt dommeren» i Champions League-kampen mot Celtic.

Seinere ble Arsenals anke tatt til følge og karantenen slettet da Uefa ikke fant det tilstrekkelig bevist at den brasilianskfødte kroaten forsøkte å lure dommeren.

• Arsenal spiller borte mot Fulham klokka 18.30 i kveld. Følg med på om Brede Hangeland dytter Robin van Persie via live.dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling