- Jeg visste at han brydde seg

Svensken bak «Nollthug» er stolt over Northugs draktmelding.

(Dagbladet): Petter Northug ble til slutt nummer tre på 15-kilometeren i Bruksvallarna i Sverige i dag, men klarte likevel å stjele de fleste overskriftene allerede før han hadde tatt et eneste stavtak.

Northug stilte nemlig med kallenavnet «Nollthug» på drakta før sesongstarten, en tydelig melding til Aftonbladet-kommentator Lasse Anrell, som spådde null gull til skistjernen før VM på hjemmebane i Holmenkollen i vinter.

Der tok han grundig feil, men Anrell koser seg med Northug-påfunnet i dag, som selvfølgelig er døpt «Northugs hån» i den svenske avisens nettutgave.

- Jeg er litt overrasket, for han holdt masken godt under VM. Men jeg visste at han brydde seg. Jeg syns det er moro, det viser at media blir lagt merke til, sier kommentatoren.

- Hva tror du han vil si med det?

FORNØYD: Aftonbladets kommentator Lasse Anrell mener nordmenn er de letteste i verden å tirre.Foto: AFTONBLADET
FORNØYD: Aftonbladets kommentator Lasse Anrell mener nordmenn er de letteste i verden å tirre.Foto: AFTONBLADET Vis mer

- Han elsker å tirre svensker. Han er litt besatt av Sverige. og jeg liker jo å tirre nordmenn, det er ingen som er så lett å tirre, sier Lasse Anrell, som mener svenskene skal være stolte av Northugs markering.

Northug åpnet hardt på fristildistansen i Bruksvallarna, men merket kjøret godt etter hvert.

Til slutt ble han slått av franske Maurice Manificat og svenske Johan Olsson i mål, og sa seg passe fornøyd med det.

- Jeg er litt overrasket over at jeg blir nummer tre når kroppen ikke lystrer, det er i hvert fall bedre enn den 64.-plassen jeg fikk i åpningen i fjor. Kroppen er der den skal være, og det er egentlig et godt tegn, sier Northug til NRK etter løpet.