- Jeg visste det ville bli vanskelig å ta igjen ett minutt

Kokslien nummer to i Holmenkollen - gikk seg opp ni plasser.

KLARTE NESTEN GULLET: Kokslien startet 58 sekunder bak Japaneren Watabe, men kom bare åtte sekunder bak vinneren i mål.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KLARTE NESTEN GULLET: Kokslien startet 58 sekunder bak Japaneren Watabe, men kom bare åtte sekunder bak vinneren i mål. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Mikko Kokslien klarte ikke å hente inn japaneren Akito Watabe i fredagens verdenscuprenn i kombinert i Holmenkollen, men gikk inn til annenplass. Kokslien gikk ut som nummer ti i langrennet og hentet inn nesten hele forspranget til Watabe på 58 sekunder. Japaneren holdt likevel unna og vant med åtte sekunders margin.

Mikko Kokslien (26) innrømmer at han kjenner presset etter den flotte suksessesongen i fjor. Derfor er han mer fornøyd med 3.-plassen sammenlagt i verdenscupen denne sesongen, enn 2.-plassen han fikk sist sesong.

Feiret Utøveren fra Søre Ål, som fyller 27 år lørdag, tok en liten feiring på forhånd med 2.-plassen i fredagens verdenscuprenn i Holmenkollen. - Jeg visste at det ville bli vanskelig å ta igjen ett minutt på ham, og ut på sisterunden visste jeg at det ikke ville gå. Men jeg er fornøyd med å bli nummer to her i Kollen, sa Norges i særklasse beste kombinertløper denne sesongen.

Stabil Mange løpere har vist seg fram med seirer i år og Norge vant nasjonscupen sammenlagt for første gang siden i 1999, men i sum er det egentlig bare én løper som har prestert jevnt i toppen gjennom hele sesongen. Og det er Kokslien. Det er også det som gjør at han er fornøyd med 3.-plassen i verdenscupen sammenlagt. - Jeg er mer fornøyd fordi jeg har hatt jevnere resultater enn sist sesong, og det har også vært flere renn. Jeg har tre seirer og fire andre plasseringer på pallen. Jeg har egentlig bedre resultater enn i fjor, sa Kokslien til NTB.

Tung start Kokslien tok sin første seier i Oberstdorf i januar. Før jul var han ikke helt der. - Jeg var i god form i november og desember også, og fikk til noen gode renn selv om det ikke ble pallen. Det er små marginer, og jeg merket nok også presset. Det var mange som håpet og trodde at jeg ville gjøre det bra. Jeg tror at nøkkelen til at det ble en god sesong, var at jeg beholdt roen før jul, sa Kokslien. Lørdag er det hopprenn i stor bakke og 15 kilometer langrenn i kombinertverdenscupen for første gang denne sesongen. Det er også årets siste verdenscuprenn.

Norges laginnsats fredag var formidabel. Totalt ble det sju inne blant de 16 beste.

Østerrikeren Bernhard Gruber kom i mål som nummer tre like bak Kokslien. Jørgen Graabak gikk seg opp fra 12.-plass og ble nest beste nordmann på fjerdeplass. Gudmund Storlien var nummer fire etter hoppdelen, men falt ned til 8.-plass. Magnus Moan gikk seg opp 16 plasser og ble nummer 11.
Håvard Klemetsen, Magnus Krog og Magnus Kjelbotn fullførte som nummer 13, 15 og 16.

(NTB)