<b>DISKET: Peter Sagan kastes ut av årets Tour de France ette denne manøveren. Foto: </b>AP Photo/Christophe Ena
DISKET: Peter Sagan kastes ut av årets Tour de France ette denne manøveren. Foto: AP Photo/Christophe EnaVis mer

Tour de France 2017:

- Jeg visste ikke at Cavendish var bak meg

Bora-Hansgrohe har levert en offisiell protest til UCI etter at Peter Sagan ble kastet ut av årets Tour de France.

(procycling.no): Sent tirsdag kveld offentliggjorde laget til Peter Sagan at de har levert en offisiell protest på avgjørelsen om at verdensmesteren kastes ut av årets Tour de France.

- Laget er uenig i UCIs avgjørelse, og har protestert offisielt, skriver de i en pressemelding.

Samtidig forteller hovedpersonen selv hvordan han opplevde situasjonen.

- I spurten visste jeg ikke at Cavendish var bak meg. Han kom fra høyre, og jeg prøvde å ta hjulet til Kristoff. Mark kom veldig fort bakfra, og jeg hadde ikke tid til å reagere og svinge til venstre.

På tv-bildene kan det se ut som at Bora-Hansgrohe-rytteren gir briten en albue i det han prøver å passere på høyre side.

Blant ekspertene strides det om så er tilfelle. Det er ikke umulig at det som ser ut som en albue i realiteten er en bevegelse for å holde balansen.

- Han kjørte inn i meg, og så inn i gjerdet. Når jeg fikk vite etter målgang at Mark hadde krasjet, gikk jeg rett til han for å finne ut hvordan det gikk. Vi er venner og kolleger i feltet, og velt som det der er aldri hyggelig, forteller Sagan videre.

Ifølge Cyclingnews kan ikke UCIs avgjørelse ankes etter regelverket. Hva den offisielle protesten innebærer er derfor ikke klart.

Etter alt å dømme er utestengelsen rettskraftig, i den forstand at Peter Sagan, på tross av protesten, ikke blir å se på dagens femte etappe.

27-åringen får heller ikke muligheten til å vinne sin sjette grønne trøye på rad, og med det tangere Erik Zabel som forblir historisk.

Kastet ut av rittet

Få timer tidligere ble det klart at den slovakiske verdensmesteren som følge av velten ble kastet ut av årets Tour de France.

- Vi har valgt å diskvalifisere Peter Sagan fra Tour de France 2017 etter spurten her i Vittel. Han satte flere ryttere i fare, Mark Cavendish og andre var en del av velten, på de siste meterne av spurten.

I følge kapittel 12 artikkel 104 i UCIs reglement kan en rytter diskvalifiseres som følge av en ”irregulær spurt”.

Reaksjonene på utestengelsen har vært mange. Navn som Robbie McEwan, Alessandro Petacchi og Baden Cooke mener at juryens avgjørelse er gal, og at slovaken aldri skulle vært disket.

Artikkelen er lvert av sykkelnettstedet procycling.no!