- Jeg visste ikke at han kunne ta straffe engang

Sten Grytebust trodde straffevikaren skulle bomme.

Aalesund - Strømsgodset 2-0

ÅLESUND (Dagbladet): De siste årene har Fredrik Ulvestad tatt AaFKs straffer, med unntak av de Abderrazzaq Hamed-Allah har stjålet, men mot Strømsgodset var midtbaneeleganten syk.

Da passet det litt dårlig at AaFK fikk to straffespark i straffespesialist Ulvestads fravær, men finnen Sakari Mattila tok ansvar.

Midtbanekjempen var iskald, kontant og presis både i det 54. og 62. spilleminutt.

Straffene var så harde og velplasserte at det ikke hjalp at Adam Larsen Kwarasey valgte rett side ved begge tilfellene.

-  Å ta to straffer i løpet av så kort tid, er en mental greie. Jeg fikk mye tid til å tenke på den første straffen da Akeem Latifu lå nede, men jeg klarte å være rolig og konsentrert, forteller Mattila.

Det overrasket AaFK-keeper Sten Grytebust noe.

- Jeg hadde ikke peiling på hvem som skulle ta den første straffen. Ulvestad bruker alltid å ta de, utenom de Hamed-Allah stjal. Jeg visste ikke om Sakari kunne ta straffe en gang, sier Grytebust til Dagbladet og ler.

- Jeg hadde likevel en god følelse på den første straffen til Sakari, men på den andre trodde jeg han skulle bomme. Det viser at han er sterk i hodet, sier sisteskansen.

- Nesten i depresjon Han vet selv hvordan mann mot mann-duellene er.

- Før jeg kom til AaFK reddet jeg i en kamp to straffer i løpet av ti minutter, mens Sakari klarte å score to på ti minutter. Det ble avgjørende i dag, sier Grytebust.

AaFK-keeperen selv var en lettet mann etter to scoringer og tre poeng mot fjorårets seriemestere. Det smakte ekstra godt etter forrige helgs 0-5-fiasko mot rivalene fra Molde.

- Jeg var nesten i depresjon etter den kampen. Det gikk på stoltheten løs. Vi var elendige borte mot Brann og elendige mot Molde. Derfor gjorde det ekstra godt med en så god kamp i dag, sier Grytebust.

Jojo-lag AaFK har kommet hjem som slakt etter de siste bortetriumfene, men har tatt 10 av 12 mulige poeng i løpet av de siste fire hjemmekampene.

- Hvorfor varierer dere så mye fra helg til helg?

- Spør du meg, så spør jeg deg. Jeg har ikke noe godt svar. Molde-kampen var naturligvis litt ekstrem, men i dag viser vi oss fra en helt annen side. Vi jobber hardt for hverandre, svarer 24-åringen fra Ellingsøya.

Jönsson: - Pretty, pretty AaFK-trener Jan Jönsson var svært godt fornøyd med seieren uten Michael Barrantes, Fredrik Ulvestad og en rekke nøkkelspillere, men ikke like fornøyd med prestasjonen.

- I starten slet vi. Da var vi for «pretty, pretty», som en engelskmann ville sagt. Men vi hever oss og avslutter veldig godt. Det er jeg veldig fornøyd med, sier svensken.

Like fornøyd var ikke Godset-trener David Nielsen.

- Dette var for dårlig av oss. Vi mangler det siste lille, både mentalt og fysisk. Dette var ikke godt nok. Vi virker tomme for energi, konkluderer dansken.

VISSTE IKKE: AaFK-keeper Sten Michael Grytebust visste ikke om Sakari Mattila kunne ta straffe.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
VISSTE IKKE: AaFK-keeper Sten Michael Grytebust visste ikke om Sakari Mattila kunne ta straffe. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer