SLAKTER ANNAN: Kjetil Rekdal er både overrasket og provosert over Anthony Annans oppførsel mot AaFK. Aalesund-treneren hevder ghaneseren bet Tor Hogne Aarøy og slo til Daniel Arnefjord i ansiktet. 
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
SLAKTER ANNAN: Kjetil Rekdal er både overrasket og provosert over Anthony Annans oppførsel mot AaFK. Aalesund-treneren hevder ghaneseren bet Tor Hogne Aarøy og slo til Daniel Arnefjord i ansiktet. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

- Jeg visste ikke at RBK hadde spillere som biter

Forbannet Rekdal etter at AaFK yppet seg mot serielederen.

||| Aalesund - Rosenborg 1-1

ÅLESUND (Dagbladet.no):

Aalesund fikk en drømmestart på kveldens oppgjør. Etter bare åtte minutter havnet en langpasning hos oppspillspunktet Aarøy, som headet ned foran 16-meteren.

Etter litt frem og tilbake klemte Fredrik Carlsen den inn i lengste hjørne fra 18 meter, til 1-0 for vertene.

Rosenborg var spillemessig de mest solide resten av omgangen, og Aalesund hadde i store perioder nok med å holde et arbeidende RBK unna.  

Amund Skiri og Tor Hogne Aarøy ble sammen med keeper Lindegaard de viktigste brikkene for å holde på ledelsen. Skiri med smarte valg. Aarøy med sin styrke og sitt alltid farefulle lynne. Lindegaard er og blir en solid målvakt.

Men de fleste sjansene var det RBK som stod for.   

Magnus Sylling Olsen hadde en god mulighet til å øke ledelsen et par minutter på overtid i første omgang. Istedenfor å ta ned ballen i upresset posisjon, valgte han en totalt mislykket volleyavsluttning.  

Etter pause fortsatte Rosenborg arbeidsøkta. Tre minutter spilletid var alt Rade Prica trengte. Mikael Dorsin spilte Prica frem som avsluttet forbi en ellers svært god Anders Lindegaard i Ålesundmålet.

Rosenborg fungerte omtrent som en trinnløs volumkontroll som utover andreomgangen ble skrudd stadig høyere. Ballen så ut til å trives best hos Rosenborg.

Publikum ble vitne til en systematisk arbeidsprosess som handlet om å jobbe seg oppover mot Aalesunds målgård. Aalesund kom til kontringsforsøk som ble effektivt stoppet før de ble faretruende.

Først i det 80-ende spilleminutt var Aarøy frempå inne i RBK-feltet, men sjansen endte i hjørnespark.

Åpnet ballet:
Aalesunds Fredrik Carlsen scoret etter åtte minutter. Flere mål fikk ikke serietoeren i møtet med topplaget. 
Foto: Svein Ove Ekornesvaag
Åpnet ballet: Aalesunds Fredrik Carlsen scoret etter åtte minutter. Flere mål fikk ikke serietoeren i møtet med topplaget. Foto: Svein Ove Ekornesvaag Vis mer

Sekunder senere fikk Johan Arneng avsluttet fra distanse, men Ørlund var på sikker grunn og bokset til hjørnespark. I minuttene etter kjørte AaFK hardt på for å ta til bake ledelsen. Publikum eksploderte da Annan grisetaklet Magnus Sylling Olsen utenfor 16-meteren. Det ble ikke frispark, men derimot et hjørnespark som var centimetre fra å ende i scoring.

Annen var også midtpunktet i det som utover i 2. omgang utviklet seg til en amper batalje:

Først havnet Aarøy og Örlund i en opphetet krangel, etter at AaFK-spissen lot seg provosere av trøyeholdingen fra den lille ghaneseren og skubbet ham unna. Like etter tok Annan et slags strupetak på Arnefjord, som naturligvis lot seg hisse opp.

Etter kampen hevdet Rekdal at RBKs midtbanespiller gikk så langt som å bite Tor Hogne Aarøy.

- Jeg visste ikke at Rosenborg hadde spillere som løper rundt og biter spillere på banen. Annan, det er fryktelig at han oppfører seg slik.

- Han drar en av våre spillere i understellet og biter andre. Det har ingenting på en fotballbane å gjøre. Han slår også Arnefjord i ansiktet. Det hører ikke hjemme noe sted, sier Rekdal til TV 2.

Aarøy selv sier til kanalen at Annen «gnagde» på brystet hans to, tre ganger i forbindelse med cornersituasjoner.

Aalesund kom til flere farlige situasjoner i sluttspurten. Et skudd gikk i nettveggen og ett annet ble blokkert på strek.

På overtid trodde Kjell Rune Sellin at han hadde sikret Rosenborg alle de tre poengene da han stanget ballen forbi Lindegaard, men scoringen ble korrekt annullert ettersom Vadim Demidov sto i offsideposisjon da han serverte Sellin på sølvfat.