Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Suzann Pettersen om de dramatiske sekundene

- Jeg visste ikke at vi hadde vunnet

Jublet for at hun ikke hadde dummet seg ut.

LEGGER OPP: Suzann Pettersen. Foto: NTB Scanpix
LEGGER OPP: Suzann Pettersen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da Suzann Pettersen (38) satte sin siste putt i karrieren, i Solheim Cup på sagnomsuste Gleneagles i Skottland var hun ikke klar over hva som skjedde.

- Jeg var bare sinnssykt glad for at jeg ikke hadde dummet meg ut. At jeg greide å holde hodet kaldt. Derfor jublet jeg så mye. Men jeg visste faktisk ikke at vi hadde vunnet, avslører «Tutta» til Dagbladet.

Hun forteller:

- Det var først da jeg så reaksjonene til lagvenninnene som stormet mot meg, at jeg skjønte jeg hadde gjort noe større enn jeg visste da ballen hadde forsvunnet ned i koppen. At dette slaget skulle være det avgjørende i konkurransen.

- Hva, er vi ferdige?

Suzann Pettersen var ikke klar over at det var det siste slaget i Solheim Cup på Gleneagles. At resultatet ble seier til Europa over USA.

Hun sier at det kanskje var like greit at hun ikke ble fortalt at slaget hennes, som også skulle bli hennes siste i en fantastisk karriere skulle bli totalt avgjørende.

Hadde hun bommet på putten på det 18. hullet ville USA vunnet over Europa i den prestisjetunge turneringen.

Men Tutta bommet ikke.

- We won it, ropte lagvenninnene til meg. Jeg tenkte hva, er vi ferdige? ler Tutta.

JUBLET FOR SEIER: I Solheim-cup. Foto: NTB Scanpix
JUBLET FOR SEIER: I Solheim-cup. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun forteller også at det var der og da, med elleville lagvenninner som hang rundt halsen hennes, at hun bestemte seg for at nå var det slutt.

Suzann Pettersen hadde bevist at det var mulig å komme tilbake etter fødsel.

TUTTA: Golfesset «Tutta» måtte vinne sin singelkamp mot Amarina Alex, og den rutinerte 38-åringen fra Norge satte den avgjørende putten på iskaldt vis. Video: GOLFTV Vis mer

Tvil

For tretten måneder siden kom Herman til verden. Suzann Pettersen forteller til Dagbladet at hun var i tvil, om det var verdt å gå tilbake til golfen på det nivået, da hun gikk gravid. All treningen og forsakelser av andre gleder.

- Jeg visste ikke da om jeg hadde hjertet til å fortsette. Jeg mener, jeg elsker jo golf. Men jeg var usikker på om jeg fortsatt hadde hjertet med meg til golfen. Jeg fant ikke noen grunn til å trene. Jeg hadde ikke lov å fly. Men så bestemte jeg meg. Nå har jeg fått bevist for meg selv at det faktisk var mulig å komme tilbake til toppnivået, sier hun.

Hun forteller om det vanvittige nervepresset søndag. Hun hadde ikke vist all verden av form i comebacket. Men fikk likevel full tillit av den europeiske lagkapteinen.

- This is it

- Jeg sto der i min egen boble da jeg forberedte meg til den siste putten. Jeg følte faktisk ikke at det var jeg som sto der. Så husker jeg ikke noe. Før jeg så ballen gikk ned i koppen. Det tok ikke lang tid før det ble printet i panna mi, at vi faktisk hadde vunnet. Det var vilt moro. Nesten litt regissert. Det var da tanken slo meg. Ingenting kan toppe dette her. Mannen min sto der. Øynene våre møttes.

Vi behøvde ikke snakke. Men blikkene våre var enige:

- This is it.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media