ADVARER BARNA: Mario Balotelli tar i dag til orde for forsiktig bruk av fyrverkeri. 5. november er «Bonfire Night» i Storbritannia, der det vil bli fyrt opp mange raketter. Men forhåpentligvis stort sett utendørs. Foto: Manchester City
ADVARER BARNA: Mario Balotelli tar i dag til orde for forsiktig bruk av fyrverkeri. 5. november er «Bonfire Night» i Storbritannia, der det vil bli fyrt opp mange raketter. Men forhåpentligvis stort sett utendørs. Foto: Manchester CityVis mer

- Jeg visste ikke noe før jeg hørte skriking fra badet

Nå tar Balotelli til orde for fyrverkeri-sikkerhet.

(Dagbladet): Mario Balotelli havnet i overskriftene etter at en innendørs fyrverkeri-avfyring startet en brann i huset hans natt til lørdag.

I går scoret Manchester City-spissen to mål i 6-1-overkjøringen av byrival United. Etter det første målet viste han en t-skjorte under drakta der det sto «Why always me?» - «Hvorfor alltid meg?».

Nå viser det seg at Balotelli mener han har fått ufortjent mye tyn for episoden. Roberto Mancini sa han ikke visste hva som hadde skjedd. Likevel kalte han Balotelli «gal», men la til at han elsket ham.

Balotelli måtte rømme huset, før han ifølge rapportene styrtet inn igjen for å redde kontanter og en koffert.

Men italieneren mener han er uskyldig. Han skylder på en av fire venner som var på besøk hos ham.

- Avisene versjon er feil. Jeg tente ikke på noen fyrverkerier, det var en venn av meg. Jeg visste ingenting om det før jeg hørte skriking fra badet. Heldigvis ble ingen skadd, og vennen min har beklaget overfor meg for skadene på huset mitt. Det var en virkelig dum ting å gjøre, noen kunne blitt alvorlig skadd, og jeg var veldig, veldig sint på ham, sier Balotelli til Citys nettside.

Nå vil han benytte den strålende anledningen til å støtte en kampanje som fokuserer på sikker og vettig bruk av fyrverkeri når den engelske høytidsdagen «Bonfire Night» - 5. november - nærmer seg.

- Det er viktig at barn ikke tøyser med fyrverkeri. Det kan være veldig farlig om det ikke blir brukt på den riktige måten. Folk bør følge fyrvereri-reglene, sier han.