- Jeg visste ingenting

Johan Mühleggs trener, smører og gode venn, Ola Berget, sier han ikke visste at tyskspanjolen dopet seg. Men han føler ikke at Mühlegg har brutt tilliten. - Jeg bærer ikke nag, sier Berget.

I går dro Berget fra USA som en slagen mann. Da hadde han ikke snakket med Johann Mühlegg siden lørdag kveld, skriver Adresseavisen.

- Dette er en tragedie. Jeg står tilbake som et stort spørsmålstegn. Det er et sjokk, sier Berget.

- At en løper som en har ansvaret for blir tatt for doping er ikke hyggelig å oppleve. Vi har jo jobbet så tett sammen det siste året og er blitt svært nære venner. Da vi skiltes lørdag etter premieutdelingen var det svært kaotisk. Jeg husker ikke engang hva vi sa til hverandre, men vi skiltes som venner selv om stemningen ikke var høy.

Rissaværingen opplyser at Johann Mühlegg ikke har hatt en fast lege, og han undrer på hvilke kontakter Mühlegg har som han selv ikke kjenner til.

Bærer ikke nag

- Hvordan er det mulig å jobbe så tett sammen med en løper og ikke vite at han doper seg?

- Jeg kjenner ikke til realitetene til hva han har gjort og hvilket stoff han har brukt. Jeg har aldri hatt mistanke til at han har drevet med noe slikt, sier Berget.

- Føler du at han har misbrukt din tillit?

- Akkurat nå føler jeg ikke det. Det hele har ikke gått opp for meg. Jeg må forholde meg til realitetene, men jeg bærer ikke nag.

Frykter for trenerkarrieren

- Jeg tar avstand fra doping. Det er sårt å vite at han er tatt. For meg er han en god kamerat. Samarbeidet har fungert perfekt. Det er en stor tragedie for oss. Jaget etter penger og profitt er stort innen toppidretten, og det kan lokke folk til å gjøre ting de ikke burde, gjentar Berget, som nå frykter for sin egen karriere som langrennstrener. Å ha hatt et så tett samarbeid med en løper som sto for den største skandalen i de olympiske lekene i Salt Lake City blir ikke lett å gå videre med i langrennsverdenen.

Han var ansatt av Mühlegg for ett år.

- Det er veldig beklagelig, men det er en realitet som begynner å tegne seg klart for meg. Dette var et springbrett for meg som trener. Nå er jeg satt langt tilbake, sier Berget til Adresseavisen.

Etter planen skulle Mühlegg komme til Norge for å forberede seg til Holmenkollen og Birkebeiner'n. Nå vet ikke Berget hva det blir til.

(NTB/Dagbladet.no)

FRA JUBEL TIL SJOKK: Her jubler Ola Berget sammen med Johann Mühlegg etter jaktstarten. Etter dopingavsløringen er Berget i sjokk. Foto: SCANPIX