- Jeg vokste opp uten en far som var til stede

Adama Diomandé (29) er tilbake i slag for LAFC etter en tung periode. Han takker trener Bob Bradley for god hjelp og støtte gjennom karrieren.

ROS: Adama Diomandé snakker varmt om LAFC-trener Bob Bradley. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ROS: Adama Diomandé snakker varmt om LAFC-trener Bob Bradley. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo-mannen er klar for semifinale i MLS-sluttspillet etter å ha scoret to ganger da Los Angeles FC vant kvartfinaleoppgjøret mot byrivalen LA Galaxy 5-3.

Før det hadde han mistet fire kamper ettersom han frivillig deltok i ligaens SABH-program , som omfatter rusmisbruk og atferdsproblemer. Diomandé ble vurdert av programmets leger og klarert for spill igjen 18. oktober.

Han slo til på direkten da han var tilbake på fotballbanen. I et intervju på LAFCs nettsted snakker han varmt om Bob Bradley, som han har hatt som trener både i Los Angeles og i Stabæk (i 2015).

- Da jeg spilte i Norge, sa jeg til ham at han var som en far for meg. Jeg vokste opp uten en far som var til stede, og bare det å få den motivasjonen fra en fyr jeg nettopp hadde møtt … Han lærte meg hva jeg kunne gjøre bedre både på og utenfor banen, sier Diomandé om suksesstrener Bradley.

- Jeg er bare glad for at jeg kjenner ham. Han har vært en venn og en farsfigur for meg. Han har hjulpet meg mye, og jeg er glad for å ha en så bra fyr og trener i nærheten, fortsetter mannen som har elleve A-landskamper og ett mål for Norge.

Tirsdag spiller Diomandés lag semifinale i MLS-sluttspillet. Den går hjemme mot Seattle Sounders. Vinneren møter enten Atlanta United eller Toronto FC i selve MLS-finalen 10. november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer