- Jeg vurderte å ikke utløse fallskjermen i det hele tatt. Jeg var jo praktisk talt død

Her treffer han fjellsida og brekker beina i 200 km/t.

(Dagbladet): Amerikanske Jeb Corliss er kjent over hele verden for sine ekstreme stunts der han flyr ned fjellsider, og basehopper fra bygninger og landemerker. «Den flygende mannen»s  spesialitet er å fly ned fjellsider der han stadig sneier fjellhyller.

Videoene hans har langt over ti millioner treff på nettet, men 16. januar gikk det alvorlig galt for basehopperen under en flygetur ned Table Mountain (1086 moh) i Cape Town i Sør-Afrika.

Corliss holdt på med en innspill av en dokumentar for det amerikanske TV-selskapet HBO da han feilberegnet avstanden til en fjellhylle og krasjet med begge beina. Med 60 meter luft under seg, ble Corliss kastet rundt og det tok lang tid før han fikk summet seg til å utløse fallskjermen.

- Jeg vurderte faktisk å ikke utløse fallskjermen i det hele tatt. «Du er jo praktisk talt død», sa jeg til meg selv, forteller Corliss i et intervju med amerikanske ABC.

Utrolig nok overlevde Corliss, men han pådro seg kompliserte brudd i begge beina. Etter flere ukers sykeleie publiserte han i går en video av ulykka, samtidig som han beroliget fansen med hele tre smilefjes på Facebook:

«I dag tok jeg mine første steg med krykker :) Det var fantastisk :) Det er utrolig hvor svak du blir nå du er sengeliggende i fem uker :)»

Corliss beroliger videre fansen med at han ikke kommer til å gi seg.

- Dette er ikke første gangen jeg blir skadd og det blir ikke den siste. Jeg flytter alltid grensene, jeg har alltid gjort det og vil alltid gjøre det. En dag vil jeg dø, jeg håper bare at når jeg gjør det, vil jeg gjøre noe jeg virkelig elsker, sier våghalsen.