SNART MAMMA: Ingvill Måkestad Bovim er gravid i sjuende måned, og i et ferskt intervju forteller hun at hun handlet raskt i fjor da hun vurderte barn. Bildet er fra i fjor sommer. Foto: Thomas Haugersveen
SNART MAMMA: Ingvill Måkestad Bovim er gravid i sjuende måned, og i et ferskt intervju forteller hun at hun handlet raskt i fjor da hun vurderte barn. Bildet er fra i fjor sommer. Foto: Thomas HaugersveenVis mer

- Jeg vurderte muligheten for å få barn i omtrent en halv dag før jeg ble gravid

Måkestad Bovim skulle egentlig vente til 2016.

(Dagbladet): Ingvill Måkestad Bovim (31) måtte svelge karrierens største skuffelse da hun dro på seg en skade i foten rett i forkant av London-OL i fjor sommer.

I fjor høst fortalte hun til Dagbladet at hun gikk inn i en umiddelbar sorgprosess etter å ha blitt tvunget til å droppe karrierens kanskje største mål.

Men istedenfor å legge seg under dyna og la tiden gjøre jobben, tok hun tak. Og fire dager etter sorgprosessen startet, så var den over.

- Da skjedde det noe. Jeg var klar igjen. Jeg tror det hadde vært mye verre hvis jeg hadde blitt fortalt at jeg aldri mer kunne løpe, sa hun til Dagbladet.

Gravid
Noe av det som hjalp 31-åringen etter den enorme skuffelsen var å drive med andre ting.

Hun ga blant annet ut sin egen kokebok og i desember røpet hun på bloggen sin at hun var gravid.

Måkestad Bovim har tidligere sagt til Dagbladet at hun hadde planer om å vente med barn til etter OL i Rio i 2016, men i «SATS Magasin» forteller hun nå at det ikke tok veldig lang tid fra hun ble skadet, til hun ble gravid:

- Jeg har alltid vært familiekjær og har ønsket meg barn, men man vet aldri hvordan det blir å komme tilbake til toppidretten etter en graviditet. Derfor var planen å vente noen år. Da jeg ble skadet fikk jeg imidlertid muligheten til å revurdere planene. Tror jeg vurderte muligheten for å få barn i omtrent en halv dag før jeg ble gravid, sier Odda-jenta til treningssenterkjedens eget magasin.

Hun sier videre:

- EN SJOKKSORG: Måkestad Bovim stilte modig opp for norsk presse for å fortelle at hun ble nødt til å droppe OL i London i fjor sommer. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
- EN SJOKKSORG: Måkestad Bovim stilte modig opp for norsk presse for å fortelle at hun ble nødt til å droppe OL i London i fjor sommer. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

- Nå som jeg uansett måtte trene moderat er det jo perfekt å få barn i samme omgang. Jeg har fått muligheten til å trene meg opp og samtidig ta hensyn til barnet.

Sju uker igjen
Måkestad Bovim er gift med tidligere OL-seiler Frode Bovim (35).

På bloggen sin skrev hun denne uka at hun nå virkelig merker at det ikke er lenge igjen til hun skal bli mamma for første gang:

«Sju uker igjen. No kjenner eg at eg er gravid. Litt slitsomt å bøye seg ned for å knyte skoene ettersom magen kommer i veien og eg har hatt ein del kynnere som eg må ta hensyn til. Frode sier; du må bare gjøre alt i et litt roligere tempo. Men det er lettere sagt enn gjort når eg er vant til å holde oppe et ganske høyt tempo...» skrev hun på mandag.

Og hvis noen frykter at Norges beste mellomdistanseløper ikke har planer om å komme tilbake, er det bare å roe nervene.

Da hun annonserte at hun var gravid på bloggen sin i romjula, skrev hun nemlig at hun selvfølgelig fortsetter satsingen, men at familien skal med:

«Satsingen min har alltid vært et familieprosjekt. De neste årene kommer ikkje til å være noe unntak. Vi gleder oss alle til den spennende tiden fremover».