Jekket den første ølen

Oliver Hicks\' rekordforsøk på å ro fra USA til England går sakte.

(Dagbladet.no): Utstyrt med fiskestang, iPod, tolv pils og tre par med årer, la 23 år gamle Hicks fra kai i Atlantic Harbor i New Jersey lørdag 28. mai.

Hans mål er å bli den yngste og raskeste til å ro mellom USA og England.

Hicks har 60 dager på seg til å krysse Atlanterhavet. Nå har han vært på sjøen i 26 dager, og ferden går ganske trått.

Det har likevel ikke fått Hicks til å miste motet.

- Vinden er på min side igjen, og jeg håper jeg er et par sjømil nærmere det grønne landet, skriver han i sin reisedagbok.

For noen dager siden måtte han ankre opp uten å ha kommet seg et rotak nærmere Falmouth, der han skal legge til kai. Mens han ventet på bedre vind, prøvde han å skaffe litt variert kost både ved å fiske og å spidde måker. Det fungerte ikke, så han jekket seg like godt en øl.

- Jeg tok den første av tolv øl som jeg fikk fra John hos Arjay sports i Atlantic Highlands. Takk kompis, jeg gleder meg til de neste.

Hicks sier at han har ønsket å gjennomføre turen helt siden han var 13 år. Dermed har han hatt god tid til å planlegge den raskeste reiseruten.

PÅ VEI: Her er Oliver Hicks fotografert før han la ut på ferden. Nå er han 26 dager på vei. Foto: Scanpix/Reuters
PÅ VEI: Her er Oliver Hicks fotografert før han la ut på ferden. Nå er han 26 dager på vei. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

I mellomtida har han deltatt i et ørkenmaraton, vært med på et sykkelritt på 128 mil og han har padlet 80 mil med kajakk.

- Vi er 50 prosent stolte, 50 prosent nervøse og 50 prosent forundret over hvorfor han vil gjøre dette. sier faren Charles Hicks (58), som vinket farvel til sønnen sammen med datteren Sophia (19) ved havna i New Jersey.

- Jeg vet at det er 150 prosent, men det får heller være.