Jekket ned av Eggen

TRONDHEIM (Dagbladet): I går var Rosenborgs fem landslagshelter tilbake i hverdagen på Lerkendals treningsfelt. - Vi blir nok jekket ned nå. Det regner jeg med at Nils Arne bidrar til, smiler Erik Hoftun.

Eggen sier det slik:

- En fotballkamp er en fotballkamp, uansett om det er landslaget som spiller. Det er mest hverdager i fotball, vet du, sier han.

- Det er ingen grunn til å gjøre noe spesielt for å få disse guttene ned på jorda igjen. Det er bare de som ikke vet hva det går ut på som sier det, blant andre noen journalister, flirer Eggen.

I perspektiv

RBK-treneren vil ikke ta fra verken laget eller nasjonen gleden over den historiske seieren på Ullevaal, men så voldsomt imponert virker han ikke.

- Det å slå Slovenia 4-0 på hjemmebane er godt, men vi må huske at vi slo Jugoslavia 3-0 i 1965 og siden den gang er landet delt i fem. Slovenia er en veldig liten nasjon, sier hr. Eggen.

- Vi må sette dette litt i perspektiv, legger han til.

Rolig trening

Erik Hoftun, Bent Skammelsrud og André Bergdølmo, som spilte fra start i landskampen, fikk lov til å ta det rolig på treninga i går.

Men fraværet fra familien er verre enn de fysiske anstrengelsene.

- Det er en belastning å være borte fra kone og barn så lenge, ikke minst fordi det også har vært mye reising ellers i år, sier Hoftun.

Derfor satser Rosenborg på å dra fram og tilbake til Bergen på samme dag i forbindelse med kampen mot Brann på lørdag.

  • Mandag er det avreise til Portugal og Mesterligapremiere mot Boavista.
HVERDAGEN:</B> Rosenborgs bestemann i fotballfesten mot Slovenia, Erik Hoftun, i aksjon på Lerkendal noen timer etter at seiersfesten var over - og under oppsyn av Nils Arne Eggen.