Jens Arne Svartedal legger skiene på hylla

Gullvinneren fra VM i Sapporo i gang med ny karriere.

SLUTT: Jens Arne Svartedal nådde et høydepunkt i karrieren da han tok gull i Sapporo-OL. Nå legger han stavene på hylla.
Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
SLUTT: Jens Arne Svartedal nådde et høydepunkt i karrieren da han tok gull i Sapporo-OL. Nå legger han stavene på hylla. Foto: ARNT E. FOLVIK/DagbladetVis mer

Tiden som toppløper er definitivt forbi, og nå legger Jens Arne Svartedal langrennsski og staver på hylla for godt, melder Nettavisen.

- Jeg innså vel allerede i fjor sommer at tiden som toppløper var over. Likevel hadde jeg et håp om å gå fort også i vinter, men det ble ikke som forventet, og nå blir jeg i alle fall mosjonist, sier 35-åringen.

Langrennsløperen fra Sarpsborg fikk med seg 120 verdenscupstarter. Han var på seierspallen 22 ganger, og 12 ganger sto han helt på toppen.

Det ble i tillegg seier i sprintverdenscupen i 2006/07-sesongen, og i 2007, i VM i Sapporo, gikk han helt til topps og vant gullet i sprinten. Det er selvsagt en bragd som rager over alt annet.

Nå gir altså Svartedal seg som aktiv, men han er allerede i gang med en ny karriere, for byggingeniøren har skaffet seg en solid sivil jobb han skal leve videre med i mange år framover.

(NTB)