Jens får ikke lenger sykle

Men det kan du. Meld deg på her.

Dagbladet skriver i dag at Jens Stoltenberg ikke lenger kan sykle til jobben. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har satt en stopper for at Sykle til jobben-ambassadøren kan ta tohjulingen ned til regjeringskvartalet noen morgener i uka.

- Jeg skulle gjerne syklet til og fra jobb. Det gjorde jeg i mange år som stortingsrepresentant. Men jeg er nødt til å følge politiets råd. Derfor blir det bare markaturer på meg, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Statsministeren er ofte fotografert på sykkel, men heretter blir det kun turer i marka for den sporty politikeren.

- Sykling er den beste måten å holde meg i form på. Jeg har selv vært opptatt av miljøgevinster ved at flest mulig sykler, sier han.

Sykle til jobben er godt i gang, og selv om statsministeren må sette fra seg sykkelen, er det ingen grunn til at du skal gjøre det.

Meld deg på her, hiv deg på sykkelen og slipp kø til jobben.

SIKKERHET FØRST: Det var PST som advarte statsministeren mot å sykle til jobben. De forteler til Dagbladet at det er basert på den generelle trusselvurdering at de har kommet frem til avgjørelsen. Foto: RUNE I. MYHRE
SIKKERHET FØRST: Det var PST som advarte statsministeren mot å sykle til jobben. De forteler til Dagbladet at det er basert på den generelle trusselvurdering at de har kommet frem til avgjørelsen. Foto: RUNE I. MYHRE Vis mer