Jensen drømmer om GP-jobb

Blir gjerne norsk landslagssjef.

Johnny Jensen er betongblokka blant håndballgutta. Nå vil han bli trener - kanskje også for Norge om noen år.

- Vi har så smått pratet om dette i klubben min Flensburg. Det kan være snakk om en hjelpetrenerrolle, kanskje også i en form mens jeg er spiller der. Jeg har lyst til å lære bort det jeg har erfart til andre, sier Johnny Jensen til NTB.

- Så når Gunnar (Pettersen) nå blir sparket etter VM, så er jeg klar, spøker Jensen.

Johnny Jensens historie er spesiell. For åtte år siden hadde han sonet ferdig en dom for vold. De som kjenner ham forteller om «nytt menneske».

Han reiste nær sagt rett til proffspill i Tyskland. Der skaffet han seg et meget godt rykte som en lagspiller og fighter av rang. Han er nevnt som «en handballgott» - håndballgud - av fansen i Flensburg.

Det nikkes anerkjennende når Jensen nevnes, også fra spillere som har vært i mange knalltøffe dueller med ham på banen.
Skryt
Pettersen kan ikke skryte seg ferdig.

- Johnny har vært fenomenal her nede og i oppkjøringen til VM. Han er positiv, konstruktiv, morsom og har en voldsom vilje, sier han.

Hjelpetrener Erik Andersen kjenner Jensen svært godt og var mannen som hentet ham ved soningsslutt.

- Han hadde noen feilskjær utenfor banen. De har han lært av og gått videre i livet. Jeg tror han har mye positivt å komme med som trener. Han er 100 prosent på trening. På en måte litt mini-Bjørndalen. Han vet at det man gjør der, gjør man også i kamp. Johnny har også evnen til å balansere mellom alvor og spøk. Men alle som skal bli trenere må man starte et sted, sier Andersen.

Jensen selv tror erfaring fra toppnivå betyr mye. Det er ikke mange håndballtrenere på toppnivå som ikke har vært der også som spillere.

TENKER PÅ FRAMTIDA: Johnny Jensen har ikke tenkt til å gi seg på parketten ennå, men har begynt å tenke på en trenerkarriere. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX
TENKER PÅ FRAMTIDA: Johnny Jensen har ikke tenkt til å gi seg på parketten ennå, men har begynt å tenke på en trenerkarriere. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX Vis mer

- Jeg sier ikke at jeg skal trene Norge, men dersom man er trener vil det være naturlig å ha det som et lite mål så lenge man er norsk, sier Johnny Jensen.

Hans klubbkontrakt løper til sommeren 2008. Da er Jensen godt over 36 år.

(NTB)

KAN TA OVER: Johnny Jensen har lyst til å bli trener, og sier det da vil være et naturlig mål å trene Norge. Men foreløpig sitter Gunnar Pettersen trygt.