SLO TIL PÅ OPPLØPET: August Jensen tok hjulet til Sondre Holst Enger, og satte samtidig en rekke toppspurtere på plass i Sarpsborg. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
SLO TIL PÅ OPPLØPET: August Jensen tok hjulet til Sondre Holst Enger, og satte samtidig en rekke toppspurtere på plass i Sarpsborg. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.noVis mer

Jensen gir proffdrømmen et par år til

Spurtet (!) inn topplassering i Sarpsborg.

SARPSBORG (procycling.no): Det er ikke sikkert Paul Martens ligger våken av den grunn, men i aller siste sekund snek August Jensen seg foran ham i sammendraget.

- Jeg må si meg fornøyd, sier bodøværingen til procycling.no.

- Over målstreken var jeg usikker på om bruddet var kjørt inn eller ikke. Det hjalp veldig å få bekreftet den tredjeplassen, legger han til.

Med fire bonussekunder på målstreken, ble han 10.-mann i sammendraget og beste, norske kontinentalrytter.

Bak ham på resultatlista finner man sterke spurtere: Tosh Van der Sande, Kristoffer Halvorsen og Marco Marcato.

God avslutning i mindre gruppe Sportsdirektør Olav Benjaminsen var ikke all verdens overrasket da han mottok bekreftelsen i Coop-Øster Hus-bilen.

- Vi vet at han har en bra avslutning i en mindre gruppe. Når det er kjørt tøft i forkant, slik det har blitt gjort på flere etapper i Tour of Norway, synes jeg ikke det var så overraskende at han hevdet seg, sier Benjaminsen.

Han forteller at Jensen ikke inntok etapperittet med beskyttet rolle, men typisk nok kjørte han seg inn i en slik underveis.

24-åringen er kanskje ikke så spektakulær, men han er seig og sterk. I tillegg har han en godt uviklet sykkelforståelse.

- Han er god til å lese løp, og han setter seg selv i gode posisjoner, mener Benjaminsen.

Leverer ofte varene Underveis lyktes det Coop-Øster Hus verken å sikre Håvard Blikra eller Jensen å vinne bonussekunder underveis.

Dermed var han pent nødt til å slå til da det gjaldt som mest: I massespurten.

Med selvfølge tok han hjulet til Sondre Holst Enger og holdt det langt over målstreken.

Tredjeplassen var i seg selv ikke det viktigste for ham. Men Jensens «Mr. Consistency»-rykte vokser videre, etter blant annet å ha reist hjem fra Arctic Race med klatretrøya to år på rad.

Selv mener han det dreier seg om trening.

- For min del har det dreid seg om å trene nok. Jeg har ikke drevet så lenge med sykling, så jeg trengte nok litt tid til å trene opp kapasiteten.

Rask fotballspiller Hans idrettslige bakgrunn rommer både fotball og friidrett. Kanskje var det egenskaper herfra som gjorde at han klarte å ta ut det beste av spurten sin?

- Jeg har noen raske fibre i kroppen fra tidligere, men jeg tror ikke jeg trener noe mer på spurt enn de andre på laget, sier han.

- Du har også vist fram en god avslutning tidligere.

- Jeg har hatt noen godkjente i løpet av året, ja. Noen ganger sliter jeg litt med posisjoneringen. Jeg ergret meg for eksempel over gårsdagens spurt. Det var fint med en revansje i dag. Dette var jo også en avslutning som passet meg bedre, med slak motbakke opp til mål.

- Stanser karrieren i Coop-Øster Hus, eller tror du utenlandske lag som er på utkikk etter en arbeidshest får med seg dette?

- Jeg håper det blir lagt merke til. Jeg har veldig lyst til å fortsette karrieren innenfor sykling. Det blir ikke så veldig mange år på kontilag, så jeg håper at noen andre legger merke til meg etter hvert. Man blir ikke rik av dette, og om jeg ikke blir proff innen et par år, har jeg mer lyst til å gjøre andre ting. Da har jeg prøvd dette nivået og tar det med meg videre hele livet, men da er det andre ting jeg vil prioritere. Aller helst vil jeg opp ett nivå og være en arbeidshest for de større gutta.

Vi spør sportsdirektør Benjaminsen om hva man får om man tar sjansen på å gi Jensen en proffkontrakt:

- Da får man en spenstig nordlending som har uviklet en artig måte å kjøre løp på, og som gjerne presterer i tøffe løp. Der har han en OK finish, om det kjøres tøft i forkant.

Det viste seg i hvert fall å holde stikk i Sarpsborg i dag.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!
 

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.