Sykling:

Jensen veltet like før finalen i WorldTour-debuten

- Jeg fikk en del sår på ryggen, sier 26-åringen.

GIKK GLIPP AV FINALEN: August Jensen (innfelt) gikk i bakken, og fikk ikke vært med i avslutningen. Den vant Jay McCarthy foran Elia Viviani: Foto: Tim De Waele/Privat
GIKK GLIPP AV FINALEN: August Jensen (innfelt) gikk i bakken, og fikk ikke vært med i avslutningen. Den vant Jay McCarthy foran Elia Viviani: Foto: Tim De Waele/PrivatVis mer

(procycling.no): Cadel Evans Great Ocean Road Race ble søndag morgen norsk tid vunnet av Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe). Han var så vidt foran Elia Viviani (Quick-Step Floors) og Tour Down Under-vinneren Daryl Impey (Michelton-Scott).

På de siste kilometerne var det en gruppe på omlag tjue ryttere som lå foran og lå an til å kjempe om seieren. Det var dog mye angrep og lurekjøring innad i gruppen, slik at samarbeidet ikke var det beste.

Med et par kilometer igjen angrep Esteban Chavez (Michelton-Scott), men han ble tauet inn med en drøy kilometer igjen av McCarthys superhjelper, Daniel Oss.

Inne på den siste kilometeren fusjonerte derimot de to første gruppene, og Elia Viviani fikk kontakt med teten. Maurits Lammertink (Katusha-Alpecin) åpnet spurten lovlig tidlig, og McCarthy fulgte som en klegg. Han passerte Katusha-rytteren greit, og seilet mot seieren.

Viviani hadde for mange ryttere å passere, og klarte akkurat ikke å ta igjen australieren på oppløpet. Quick-Steps italienske rakett hadde desidert høyest fart da målstreken ble passert, men dessverre for den olympiske omniummesteren kom målstreken noen meter for tidlig.

Jensen gikk i bakken

Det var en nordmann med i rittet. August Jensen (Israel Cycling Academy) åpnet sesongen i Cadel Evans Great Ocean Road Race, men det ble ingen hyggelig opplevelse for bodøværingen.

Jensen klatret med de beste opp bakken som ble forsert fire ganger, og viste svært lovende takter. Men med tolv kilometer igjen gikk det galt.

- Jeg lå på hjulet til Mike Teunissen (Sunweb) da han traff en kjegle og gikk ned, sier Jensen til procycling.no.

Dermed mistet Jensen muligheten til å være med å prege finalen. Den siste gangen opp den avgjørende bakken var ikke lenger den tidligere Coop-rytteren med som følge av velten.

- Jeg var rundt topp ti over den verste bakken tre av fire ganger, siste gang hadde jeg veltet, sier en skuffet nordmann.

Det ble en del sår for Jensen, men det virker som om skadene ikke er verre enn at han kan fortsette sesongen med Herald Sun Tour på onsdag.

- Herald Sun Tour er nok ikke i fare, men jeg fikk en del sår på ryggen. Det verste var egentlig å rense det, og at jeg gikk glipp av finalen som jeg var klar for å kjøre.

Dermed fortsetter den uheldige statistikken med nordmenn i Australia: Først veltet Kristoffer Halvorsen og brakk hånden i People’s Choice Classic, deretter gikk Daniel Hoelgaard i bakken og måtte bryte Tour Down Under, mens Jensen nå er sistemann ut i rekken.

Danske tok klatrekonkurransen

Det var hett i Australia under rittet, og temperaturen steg over 40 grader celsius. Det la likevel ingen demper på hardkjøret i rittet.

Jensen poengterer at det var ubehagelig varmt, men at han selv følte han taklet det greit.

En annen skandinaver var også med å prege rittet underveis.

Lasse Norman Hansen (Aque Blue Sport) ble kronet til klatrekonge etter å ha tatt de innlagte klatrepoengene.

Han angrep med en gang den nøytrale sonen var over. Dagens brudd besto av Pavel Kochetkov (Katusha-Alpecin), Robbert de Greef (Roompot-Nederlandse Loterij), Alexander Porter og Samuel Welsford (begge på det australske landslaget). De fikk over syv minutters ledelse.

Det var en nordmann med i rittet. August Jensen (Israel Cycling Academy) åpnet sesongen i Cadel Evans Great Ocean Road Race, men det ble ingen hyggelig opplevelse for bodøværingen.