Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jensen vil stoppe Myhrvold

Skipresident Jan Jensen setter nå alle krefter inn for å stoppe idrettspresident Arne Myhrvolds økonomiske redningsplan for Olympiatoppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg støtter ikke denne ordningen, sier Jensen til Dagbladet. Han er i mildt opprør over planen om å øremerke 15 millioner kroner av særforbundenes midler til en nyopprettet Toppidrettsplan, under styring av Bjørge Stensbøl og Olympiatoppen. Denne omfordelingen er ifølge NIF-president Arne Myhrvold en forutsetning fra Kulturdepartementet om det nå skal være håp om å få tilført sju millioner «friske» kroner fra statens pengebinge til norsk toppidretts fattigkasse.

Jensen stemte derfor et rungende nei da han som medlem av Myhrvolds NIF-styre fikk forslaget til høring.

- Jeg stiller meg spørrende til om Kulturdepartementet stiller som krav at særforbundene må gi fra seg midler for å få en ekstrabevilling. Det er en avdemokratiserende ordning, sier Jensen.
Han understreker at han foreløpig uttaler seg som idrettsstyremedlem - iallefall inntil han har fått samrådt seg med skistyret.

  • På Dagbladets spørsmål om Jensen er den eneste i Idrettstyret som boikotter forslaget, svarer Myhrvold:

- Nei, to av medlemmene sier nei.

Uansett hvem den andre er, Jensens steile avvisning er nok verst å forholde seg til: Skipresidenten har vært en nær meningsfelle for Myhrvold opp gjennom karrieren.

- Er du skuffet over Jensen, Myhrvold?

- Det vil jeg helst ikke kommentere.

<B>RUGENDE NEI:</B> Skipresident Jan Jensen har ikke noe til overs for Arne Myhrvolds forslag.
<B>Skipresident Jan Jensen</B>
Hele Norges coronakart