Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jensen vurderer utredning

Skipresident Jan Jensen er totalt ukjent med opplysningene om at Trondheim skal ha «smurt» seg til å bli VM-arrangør. - Det vil i så fall være en nedtur, sa Jensen til Nettavisen.

Opplysningene tidligere generalsekretær for organisasjonskomitéen, Andreas Glimstad, kommer med i Adreseavisen i dag er ukjente for Jensen.

- Dette er fullstendig ukjent for meg. Vi har våre verdistandarder som vi ønsker å følge, dette får stå for Glimstads regning, sier skipresidenten.

Ifølge Glimstad brukte Trondheim 4,6 millioner kroner på å «smøre» seg til VM-arrangementet i 1997. I tillegg reiste han til Budapest og den avgjørende stemmerunden med 150 000 kroner i dollarsedler. Pengene skulle brukes for å sikre avgjørende stemmer.

- Hvis dette er riktig, er jeg fundamentalt uenig i framdriften. Jeg vil bli svært overrasket hvis vi har deltatt i noe som gjelder kontantoppgjør.

For billig

- Stemmer er ikke til salgs for den prisen, det hørtes veldig billig ut. Men kanskje var pengene ment til middager og lignende, mente Jensen som med egne øyne har sett at korrupsjon forekommer under tildelingen av større arrangementer.

- Under tildelingen av alpin-VM i 2001 så jeg selv at folk fløy rundt i hotellkorridorene med penger, men det var snakk om mye større summer enn det som har kommet fram i Trondheims tilfelle. Den gang var det nasjoner som ble tilbudt 900 000 kroner for å stemme på spesielle kandidater, sa Jensen.

- Jeg mistenker at Glimsdal er grovt utnyttet når han i denne sammenheng har reist rundt med det som kan karakteriseres som store 10-kroner.

Skipresidenten ønsker ikke å kommentere framgangsmåten, men sier han vurderer å forfølge saken. - Jeg kan ikke se bort ifra at vi vil be om en utredning, avsluttet Jensen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling