Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jensens hemmelige OL-flamme

Harald Jensen (33) har Norges dyreste haglpatroner i børsa når han skyter for OL-gull. Tidlig i sommer stanset den uortodokse leirdueskytteren serieproduksjonen av haglepatroner i Guttorm Cartridge-fabrikken. - Hver patron er spesiallaget for meg, og kostet 135 kroner stykket, sier Jensen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så hemmelig er spesialpatronen at Dagbladet ikke får ta bilde av det ferdige produktet. Men Jensen tar opp lommekniven, skjærer toppen av hylsen, og viser gladelig fram ingrediensene i superpatronene.

- Blyhaglene er av aller beste kvalitet. Det samme er kruttet. Måten patronen er pakket på, er også optimal. De er håndveide alle sammen, smiler Jensen lurt.

Sponses

Ammunisjonen er testet grundig på trening. Resultatene er gode.

- Haglspredningen kan være forskjellen på treff og bom i denne øvelsen. Gode patroner kan sikre treff der en dårlig patron ville gitt bom. Og en bom slår ofte kraftig ut på resultatlista.

- Har du bedre patroner enn konkurrentene dine nå?

- Det er vanskelig å si, men jeg tror vi er fullt på høyde ammunisjonsmessig i OL, sier Jensen.

Jensen er sponset av den svenske ammunisjonsfabrikken Guttorm Cartridge. De har laget fem tusen patroner til det norske gullhåpet. Produksjonen av patronene kostet til sammen 675000 kroner. Til sammenligning koster en leirdue-patron rundt 1,50 for «vanlige» norske skyttere. Men så betaler ikke Jensen for morroa sjøl.

Harald Jensen

  • OL-deltaker i skeet (leirdueskyting).
  • 33 år gammel, bor på Røyken, med samboeren Helene og sønnen Sondre (8 md.)
  • Utdannelse: Elektriker, og jobber dessuten som våpenhandler. De siste månedene før OL er han skytter på heltid.
  • Meritter: Har vunnet totalt 3 gull i WorldCup, gull i EM og VM, satte verdensrekord i fjor med 150 poeng av 150 mulige, og ble nummer 18 i sin første OL-start i Atlanta 1996. Nylig skjøt han 149 av 150 poeng under NM.
  • Hobby: Jakt.
  • Favorittmat: Kyllingvinger og pølser.

- Det er fabrikken som sponser meg. Og det må du for all del skrive. Hvis ikke har jeg likningsmyndighetene på døra i løpet av en time, ler Jensen.

- Deilig

For Jensen lever ikke av idretten sin. I tillegg til elektriker-jobben driver han som våpenhandler. Nå før OL trener han likevel på heltid. Med hjelp av stipender fra OL-toppen.

- Hvordan føles det å brenne patroner for 675000?

- Det føles utrolig deilig. Skal man ha det beste, så koster det. Jeg har en avtale med fabrikken om at de er klare til å stoppe fabrikken en gang til hvis jeg ønsker det.

Dagbladet vurderte lørdag Jensen som en av seks norske gullkandidater under OL. Sjøl tar han tipset med stor ro. For han vet at han kan vinne.

- Men alt kan skje. Jeg er sterk psykisk, og i OL handler det mye om å takle presset.

Og for det er humor et sentralt element for den munnrappe hagleskytteren.

- Det aller viktigste når jeg kommer ned til Sydney er å finne en plass der de har gode «chickenwings», sier matglade Jensen bestemt.

Det går nok greit helt uten superpatroner. Kyllingen trenger han ikke å skyte sjøl.

GULL I SIKTE: Ved hjelp av rådyre, hemmelige patroner sikter Harald Jensen seg inn mot gull i Sydney-OL.