Jente (13) døde etter skudd fra Shampo

Brittanie Cecil ble truffet i hodet av skuddet fra Espen «Shampo» Knutsen lørdag. Mandag kveld døde hun på sykehuset i Columbus.

 • Se pressemeldingen fra klubben
 • Se video på CNNs nettsider

  I morgen skulle Brittanie Cecil fra Preble county i USA ha feiret sin 14-årsdag. Hun ble trolig den første som døde under en ishockeykamp i NHL-ligaen, melder flere amerikanske aviser i kveld.

  13-åringen var tilskuer da Columbus Blue Jackets slo Calgary Flames 3-1 lørdag. Hun lå på Childrens Hospital i Columbus i to døgn før hun døde i går kveld.

  - Våre tilhengere betyr alt for oss, og dette dødsfallet preger hele Blue Jackets-familien, sa klubbens daglige leder Doug MacLean i dag.

  NHL-talsmann Frank Brown sier i kveld at han ikke kan huske at en tilskuer er drept av en puck under en NHL-kamp.

  Han opplyser at en NHL-spiller, Bill Masterton, døde av skadene fra en kamp i 1968.

  Alle tilskuere på NHL-kamper blir advart mot at de kan bli truffet av pucker som går over vantet og pleksiglassene bak målburene. Både via høyttaleranlegg, plakater og på billettene står det advarsler.

  Gikk via annen tilskuer


  Øyenvitner forteller at skuddet fra Espen Knutsen gikk over det høye sikkerhetsglasset i den vestre enden av banen og traff en annen tilskuer før det traff den 13 år gamle jenta i hodet. CNN melder at det ser ut som om pucken gikk via en forsvarsspiller før den gikk opp på tribunen.

  Etter at hun ble truffet av skuddet ble jenta observert med en jakke mot hodet. Hun gikk selv, men ble fulgt til en utgang etter at hun var truffet.

  Ifølge rettsmedisineren i Franklin County er den foreløpige dødsårsaken slag mot hodet, men jenta skal obduseres før det kan slås fast med sikkerhet, melder svenske Aftonbladet.

  Flere tilskuere drept


  Men selv om det er sjelden at tilskuere blir drept på ishockeykamper har det skjedd før.

  Avisa the Columbus Dispatch melder at en 10 år gammel gutt ble drept av en puck i Spokane i Washington i 1984.

  I 1979 døde en ni år gammel jente etter å ha blitt truffet av en puck i pannen under en ishockeykamp i Canada.

  Den 5. mars i år 2000 døde en 21 år gammel canadier etter å ha blitt truffet av en puck under en kamp mellom Altona og Carman.

  Det skal være flere ulykker med pucker over vantet i de lavere divisjonene i USA og Canada. I NHL-ligaen skal det være høyere pleksiglass bak målene og langt bedre sikkerhet for tilskuerne.

  Frykter søksmål


  På en pressekonferanse i kveld uttrykte daglige leder Doug MacLean sympati for familien til jenta som omkom. Utover det nektet klubben å svare på spørsmål fra journalistene som var til stede.

  - Dette var en tragisk ulykke. Jeg er selv far til en tenåring, men jeg kan ikke engang forestille meg den sorg Brittanies familie føler nå, sa MacLean, som ikke ville si mer om ulykken.

  - I øyeblikket er alle parter preget av det som er skjedd. De vil si minst mulig i frykt for å si noe som kan føre til eller brukes i et søksmål. Slik er det gjerne i USA når slike hendelser oppstår, sier sportssjef Danny Goodwin i lokalavisen Columbus Dispatch til NTB.

  Vil ikke kommentere dødsfallet


  Tirsdag kveld norsk tid var Espen Knutsen og lagkameratene på vei til bortekamp i Minnesota, og lokalavisen hadde ikke fått snakke med Espen Shampo Knutsen.

<B>SKJØT OVER VANTET: Espen Shampo Knutsens skudd traff den 13 år gamle jenta i hodet. I går kveld døde hun.