Astmamedisinens konsekvenser i langrenn:

Jente (14) vegrer seg for å ta astmamedisin: 
- Helt siden min datter var ti år, har hun blitt kalt doper av voksne

Lene Flessebergs datter vegrer seg for å ta astmamedisin av frykt for å få dopingbeskyldninger slengt etter seg. Langrennssjef Vidar Løfshus kaller tendensen alarmerende.

NEKTER Å TA MEDISIN: Stadig flere unge idrettsutøvere nekter å ta astmamedisinen de trenger, fordi de får stadige slengbemerkninger om doping, selv om de har astmadiagnose. Illustrasjonsfoto: Fredrik Sandberg / TT / Kod 10180
NEKTER Å TA MEDISIN: Stadig flere unge idrettsutøvere nekter å ta astmamedisinen de trenger, fordi de får stadige slengbemerkninger om doping, selv om de har astmadiagnose. Illustrasjonsfoto: Fredrik Sandberg / TT / Kod 10180 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Der friske norske langrennsløpere bruker astmamedisin på toppnivå, virker tendensen å være en annen hos den yngre garde. Stadig flere rapporter om unge astmatikere som nekter å ta astmamedisinen de trenger, siver til overflata.

En av disse er den 14 år gamle datteren til Lene Flesseberg. Hun har astma og er blant Norges mest lovende utøvere i både langrenn og orientering.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer