Du leser nå Dagbladet Pluss
NEKTER Å TA MEDISIN: Stadig flere unge idrettsutøvere nekter å ta astmamedisinen de trenger, fordi de får stadige slengbemerkninger om doping, selv om de har astmadiagnose. Illustrasjonsfoto: Fredrik Sandberg / TT / Kod 10180
NEKTER Å TA MEDISIN: Stadig flere unge idrettsutøvere nekter å ta astmamedisinen de trenger, fordi de får stadige slengbemerkninger om doping, selv om de har astmadiagnose. Illustrasjonsfoto: Fredrik Sandberg / TT / Kod 10180 Vis mer

Astmamedisinens konsekvenser i langrenn:

Jente (14) vegrer seg for å ta astmamedisin: 
- Helt siden min datter var ti år, har hun blitt kalt doper av voksne

Lene Flessebergs datter vegrer seg for å ta astmamedisin av frykt for å få dopingbeskyldninger slengt etter seg. Langrennssjef Vidar Løfshus kaller tendensen alarmerende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Der friske norske langrennsløpere bruker astmamedisin på toppnivå, virker tendensen å være en annen hos den yngre garde. Stadig flere rapporter om unge astmatikere som nekter å ta astmamedisinen de trenger, siver til overflata.

En av disse er den 14 år gamle datteren til Lene Flesseberg. Hun har astma og er blant Norges mest lovende utøvere i både langrenn og orientering.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer