Jente (15) utestengt for hooligan-opptøyer

Felicity kastet minst 16 steiner mot politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

15 år gamle Felicity Thorpe er utestengt fra alle fotballbaner i England i seks år etter å ha deltatt i hooligan-opptøyer i mars.

Det var etter lokalderbyet mellom Portsmouth og Southampton 21. mars i år at opptøyene brøt løs. Mer enn 300 hooligans stormet rundt i gatene og ødela omgivelsene rundt seg. Hele 400 polititjenestemenn måtte trå til for å roe ned bråkmakerne.

Blant bråkmakerne var Felicity Thorpe. Bilder fra overvåkingskameraene viser at hun skal ha kastet minst 16 steiner mot politifolk som forsøkte å stagge de urolige supporterne. Nå blir Felicity tidenes yngste jente som stenges ute fra britiske fotballbaner.

Hun sa seg skyldig i å ha deltatt i urolighetene, og må oppholde seg i et ungdomsfengsel i hele åtte måneder.

- Hun deltok i urolighetene etter kampen og forteller at hun ble slått med en batong. Derfor ville hun hevne seg ved å kaste stein på politiet, sier dommer Nick Hawkins, som omtaler urolighetene som de verste i Portsmouth på 20 år.

Det er 17. gang unge Felicity blir tatt for lovovertredelse. En 10-åring skal også ha deltatt i urolighetene. Han er utestengt fra fotballarenaen som tidenes yngste i verden uansett kjønn.

(NTB)

<B>UNG BØLLE: Felicity Thorpe var bare 14 år da hun deltok på opptøyene i mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer