Jente (15) utestengt for hooligan-opptøyer

Felicity kastet minst 16 steiner mot politiet.

15 år gamle Felicity Thorpe er utestengt fra alle fotballbaner i England i seks år etter å ha deltatt i hooligan-opptøyer i mars.

Det var etter lokalderbyet mellom Portsmouth og Southampton 21. mars i år at opptøyene brøt løs. Mer enn 300 hooligans stormet rundt i gatene og ødela omgivelsene rundt seg. Hele 400 polititjenestemenn måtte trå til for å roe ned bråkmakerne.

Blant bråkmakerne var Felicity Thorpe. Bilder fra overvåkingskameraene viser at hun skal ha kastet minst 16 steiner mot politifolk som forsøkte å stagge de urolige supporterne. Nå blir Felicity tidenes yngste jente som stenges ute fra britiske fotballbaner.

Hun sa seg skyldig i å ha deltatt i urolighetene, og må oppholde seg i et ungdomsfengsel i hele åtte måneder.

- Hun deltok i urolighetene etter kampen og forteller at hun ble slått med en batong. Derfor ville hun hevne seg ved å kaste stein på politiet, sier dommer Nick Hawkins, som omtaler urolighetene som de verste i Portsmouth på 20 år.

Det er 17. gang unge Felicity blir tatt for lovovertredelse. En 10-åring skal også ha deltatt i urolighetene. Han er utestengt fra fotballarenaen som tidenes yngste i verden uansett kjønn.

(NTB)

<B>UNG BØLLE: Felicity Thorpe var bare 14 år da hun deltok på opptøyene i mars.