Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jente (19) anklaget for motorisert juks: - Jeg har ikke gjort noe galt

Risikerer halvt års utestengelse.

JUKSESYKKEL? I denne doningen ble det funnet motor. Jenta selv forklarer det med at laget forvekslet hennes sykkel med den kompisen hennes brukte. FOTO: AFP/Scanpix
JUKSESYKKEL? I denne doningen ble det funnet motor. Jenta selv forklarer det med at laget forvekslet hennes sykkel med den kompisen hennes brukte. FOTO: AFP/Scanpix Vis mer

(procycling.no): Funnet av en skjult motor i sykkelen til 19 år gamle Femke Van den Driessche har lagt en mørk skygge over årets VM i sykkelkross.

UCI-president Brian Cookson gikk søndag ut og bekreftet at dette dreide seg om teknologisk bedrag.

- Det var en skjult motor der. Jeg tror ikke det er noen hemmelighet lenger, uttalte Cookson ifølge AFP og amerikanske Velo News.

Tilfellet er også det første kjente i den internasjonale sykkelsporten. Den viser også at testene til UCI (Det internasjonale sykkelforbundet) på området er effektive.

Jentas forklaring: - Ikke min sykkel Den belgiske U23-rytteren har allerede bedyret sin uskyld.

Ifølge hennes forklaring har en venn av henne satt den igjen i lagets lastebil.

- Det var ikke min sykkel. Den tilhørte en venn av meg og er identisk med den jeg bruker, har Van den Driessche forklart til belgiske Sporza.

Hun forteller at hun ikke ante at sykkelen var motorisert.

- Jeg føler meg helt forferdelig, og innser at jeg har et stort problem nå. Jeg frykter likevel ikke en etterforskning av dette. Jeg har ikke gjort noe galt, sier hun.
  Cookson: - Har hørt historiene lenge Tidligere har relativt grunnløse påstander blitt kastet i retning av Chris Froome, Fabian Cancellara og Ryder Hesjedal.

Nå er det i hvert fall bekreftet at slikt utstyr finnes i forbindelse med idrettsarrangementer.

Van den Driessche sto av rittet i U23-klassen med mekaniske problemer. Da sykkelen i etterkant ble scannet, fant man ledninger i setepinnen.

- Vi har hørt historier om slike ting lenge. Vi har holdt øynene åpne for at noen kan jukse, og har testet mange sykler ved mange arrangementer de siste månedene, uttaler Cookson.

Dersom Van den Driessche blir funnet skylding, risikerer hun å bli utestengt i seks måneder og motta en bot på 200 000 sveitserfrancs.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!