Jente smittet av svine- influensa på Norway Cup

Ett nytt tilfelle.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet.no): I går kveld ble det bekreftet at en deltaker på Norway Cup er smittet av H1N1-viruset og dermed har svineinfluensa.

I dag ble det bekreftet at en jente fra vestlandet er smittet.

Fire nye prøver ble sendt til analyse i går, og resultatene av disse ble presentert på en pressekonferanse på Ekeberg i ettermiddag.

- Av forebyggende hensyn ble alle personene tatt ut av cupen da det ble fattet mistanke om smitte, sier ansvarlig lege Odd-Arne Daljord ved feltsykehuset på Norway Cup

- God allmenntilstand
Der ble det bekreftet nok et tilfelle av viruset, mens de tre andre prøvene var negative.

- Den ene personen som er smittet har god allmenntilstand, men vil bli holdt ute fra resten av cupen. Vi har ikke registrert flere tilfeller fra laget denne spilleren kommer fra. Personen har, så vidt vi kan bedømme, heller ingen sammenheng med gårsdagens tilfelle, sier Daljord.

Den smittede er ei jente, som kan ha pådratt seg viruset under en 4H-leir på Vestlandet.

- Jenta som er smittet har vært frisk etter leieren i Bergen. Vi er ikke sikre på om hun representerer en infeksjonsfare, men vi har gardert oss fordi vi har for lite data, understreker Daljord. Hun er også testet for kyssesyke.

Det har imidlertid ikke blitt tatt prøver av lagvenninnene hennes.

- Vi tester ikke spillere som ikke har sykdomstegn, sier Daljord.

- Ingen grunn til panikk

Han understreker at omfanget av smitten er mindre enn det arrangøren hadde forventet.

- Ett eller to eller flere enkelttilfeller er helt normalt, og godt under det vi kan forvente når så mange mennesker er samlet, sier turneringslegen.

- Det er ingen grunn til panikk. Så langt har vi truffet veldig godt på de mistankene vi har hatt. To av 30 000 er jo ikke veldig mange, legger han til.

Arrangøren har tatt fire nye prøver av turneringsdeltagere i dag, uten at det er påvist tydelige symptomer. Av smittepreventive hensyn er også disse tatt ut av turneringen.