Jente smittet av svine- influensa på Norway Cup

Ett nytt tilfelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EKEBERGSLETTA (Dagbladet.no): I går kveld ble det bekreftet at en deltaker på Norway Cup er smittet av H1N1-viruset og dermed har svineinfluensa.

I dag ble det bekreftet at en jente fra vestlandet er smittet.

Fire nye prøver ble sendt til analyse i går, og resultatene av disse ble presentert på en pressekonferanse på Ekeberg i ettermiddag.

- Av forebyggende hensyn ble alle personene tatt ut av cupen da det ble fattet mistanke om smitte, sier ansvarlig lege Odd-Arne Daljord ved feltsykehuset på Norway Cup

- God allmenntilstandDer ble det bekreftet nok et tilfelle av viruset, mens de tre andre prøvene var negative.- Den ene personen som er smittet har god allmenntilstand, men vil bli holdt ute fra resten av cupen. Vi har ikke registrert flere tilfeller fra laget denne spilleren kommer fra. Personen har, så vidt vi kan bedømme, heller ingen sammenheng med gårsdagens tilfelle, sier Daljord.

Den smittede er ei jente, som kan ha pådratt seg viruset under en 4H-leir på Vestlandet.- Jenta som er smittet har vært frisk etter leieren i Bergen. Vi er ikke sikre på om hun representerer en infeksjonsfare, men vi har gardert oss fordi vi har for lite data, understreker Daljord. Hun er også testet for kyssesyke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer