Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jentekamp i puddersnø

De er lei av å bli satt til side i bakken. Nå har jentene organisert seg for å få sin rettmessige plass, og for å rekruttere flere jenter.

-  Dette er ikke ment som en jenteklubb, men en integreringsprosess, sier Elisabeth Bistrup (26).

Sammen med Dagfrid Forberg (26), Cecilia Flatum (29) og Marjaana Lappi (26) skal de jobbe for jentene i bakken.

-  Målet er å få flere jenter ut i bakken og vise at også vi kan ha det gøy og gutse på snowboard, sier Forberg.

Jentekonkurranser

Jentene kaller seg PowderPuff Girls, og de skal være aktive og synlige i miljøet. På den måten håper de at flere andre skal komme etter. Blant annet ønsker de å tilrettelegge konkurranser slik at også flere jenter blir med.

-  Jenter har nok kanskje en høyere terskel for å delta i konkurranser. Mange tror at de er for dårlige til det, sier Forberg.

32 prosent jenter

Under arrangementer flere steder i landet vil de oppfordre jenter til å utfordre hverandre, for å bli tryggere i bakken. Ved å gjøre forskjellige triks, blir jentene medlemmer av PowderPuff Girls.

 PREPPE-HJELP:  Paul Aunaas i Swix lærer Elisabeth Bistrup (26), Dagfrid Forberg (26), Cecilia Flatum (29) og Marjaana Lappi (26) å preparere brettet. Foto: Sveinung Uddu Ystad
PREPPE-HJELP: Paul Aunaas i Swix lærer Elisabeth Bistrup (26), Dagfrid Forberg (26), Cecilia Flatum (29) og Marjaana Lappi (26) å preparere brettet. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer

Av Snowboardforbundets 5000 medlemmer er 32 prosent jenter, et tall som har økt kraftig. Totalt sett er det 280 000 nordmenn som definerer seg som snowboardere.

Likevel dreier det meste seg om gutta. Bladene er skrevet av gutter, og tilsynelatende for gutter. Utstyr og klær har tradisjonelt sett blitt laget for gutter.

Torsdag kveld ble jentene lærte jentene å preparere brettet av Paul Aunaas i Swix. Denne kunnskapen skal de formidle videre til andre under Parklife-arrangementer de neste månedene.

-  Vi skal lære dem å preppe brettet, bygge hopp og alt annet denne sporten dreier seg om, sier Forberg.

-  Og spre kunnskap ut til jentene, sier Lappi.

Selv om blant annet Stine Brun Kjeldaas har vært en god ambassadør for snowboardjentene, er det ofte gutta det dreier seg om.

Og selv om jentene absolutt føler seg ønsket i både bakken og miljøet, kan det være mange som føler seg annenrangs etter gutta.

Skremmende

-  De fleste jentene som kjører føler seg nok inkludert, men det kan kanskje være skremmende å komme inn i miljøet hvis du ikke allerede er inne i det, sier Forberg.

-  Det er fortsatt et sterkt guttemiljø i bakken, sier Lappi.

Derfor stiller jentene nå ferdigpreparert og tente.

De skal trikse seg inn i miljøet.

SVEVER HØYT: Landslagskjører Lisa Wiik (25) flyr høyt i halfpipen. PowderPuff Girls vil at flere jenter skal konkurrere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media