- Jentene avgjør målsettinga

Landslagstrener Marit Breivik er delvis optimist før EM i Romania. - Målsettinga bør være medalje, men trua må først og fremst sitte hos jentene, sier Breivik.

Norge har vært i verdenstoppen i kvinnehåndball siden VM i Nederland i 1986. Kun medalje er derfor godt nok, dersom Marit Breiviks EM-tropp skal klare å følge opp tradisjonene.

- Det er ingen vits i at jeg setter opp en målsetting som ikke jentene tror på. Jeg er avhengig av å få med meg jentene, sier Breivik til Dagbladet.no på dagens pressekonferanse på Ullevaal stadion.

Hun legger likevel ikke skjul på at hun ønsker seg enda en internasjonal medalje.

- Norsk håndball har som overordnet mål å ta medalje i alle mesterskap, sier landslagssjefen.

Sju debutanter

Med sju mesterskapsdebutanter er det ingen enkel oppgave Marit Breivik har foran seg. NetCom-cup og treningssamlingene frem mot mesterskapet blir veldig viktige.

- Analysene fra de kampene vil danne grunnlaget for den målsetting landslaget tar med seg til EM, sier

Breivik.

Nyutnevnt visekaptein Else-Marthe Sørlie mener medalje bør være realistisk.

- Selv om mange er ferske i mesterskapsammenheng så kjenner vi hverandre fra samlinger og yngre landslag. Det bør være mulig å få til ting selv om tiden er knapp, sier Nordstrand-spilleren.

Danmark svekket

Selv om Norge stiller uten sentrale spillere som Cecilie Leganger, Heidi Tjugum, Mia Hundvin og Tonje Larsen tror Marit Breivik på suksess i Romania.

- Jeg er opptatt av å fokusere på de tingene jeg kan gjøre noe med. Selvsagt skulle vi gjerne hatt med disse til EM, men nå må vi arbeide med de spillerne vi har tilgjengelig.

Også Norges antatt hardeste motstandere ser ut til å stille svekket i mesterskapet.

- Både Danmark, Ungarn og Makedonia mangler flere av sine beste spillere fra senere mesterskap. Det kan bety en mer åpen turnering enn på lenge, sier Breivik.

  • Norge er i gruppe med Ukraina, Hviterussland, Romania, Danmark og Makedonia i EM som starter 8.desember i Romania.
DELVIS OPTIMIST: Marit Breivik sa på dagens pressekonferanse at hun er delvis optimist, men at det er jentene selv som bestemmer målsettingen.