Jentene ber om psykologhjelp

TRONDHEIM (Dagbladet): De to kvinnene som har anmeldt Kjell Arve Husby for beføling og voldtektsforsøk ber om psykologhjelp. - De gjennomgår sterke psykiske traumer, sier friidrettsjentenes advokat Edmund Asbøll til Dagbladet.

- Jentene har båret på dette i lang tid, og den siste ukens hendelser har ført til at de gjenopplever det som skal ha skjedd. Det har kostet dem å holde lokk på det de har opplevd, hevder Asbøll. Jentene skal ha følt seg som «glemte offer» de dagene Kjell Arve Husby la fram sin versjon for media. De har likevel valgt å holde en lav profil i saken så langt.

- 25-åringen som har anmeldt Husby for voldtektsforsøk har kanskje hatt det verst. Beskyldningen om at hun skal ha hatt et nært og intimt forhold med sin tidligere trener har gått hardt innpå henne. Dette er langt fra de faktiske forhold slik min klient har opplevd det, sier advokaten. I tillegg til de to jentene som har anmeldt Husby, har en av de andre jentene ytret ønske om psykologhjelp. Denne jenta har ennå ikke avgitt vitneforklaring til politiet. Advokat Asbøll ønsker ikke å kommentere hvorvidt det kan komme flere anmeldelser i saken.

Prioriterer familien

Kjell Arve Husbys advokat, Morten Kjensli, opplyser til Dagbladet at hans klient foreløpig ikke har tatt kontakt med psykolog.

- Etter at Husby kom hjem til Oppdal har han prioritert å ta vare på sin familie. Han skulle bruke helga på å gå turer i marka sammen med sine nærmeste. Nå når det verste oppstyret har lagt seg er det mange følelser som kommer opp til overflaten, og jeg utelukker ikke at han får behov for profesjonell hjelp til å bearbeide disse tankene, sier Kjensli.

- Men det Kjell Arve først og fremst trenger er fred og ro. Nå ønsker han utelukkende å forholde seg til politiet, understreker Husbys advokat. Kjell Arve Husby er ennå ikke innkalt til avhør i saken.

<B>TRENGER STØTTE: Advokat Edmund Asbøll bekrefter at de to jentene som har anmeldt trener Husby trenger hjelp fra psykolog.