Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jentene er gira og skal vinne for Katja

Og ekspertene tror det går bra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Dagbladet.no følger Norge - Polen direkte klokka 19.15.

GÖTEBORG (Dagbladet.no): La det være sagt med en gang. Norge er fortsatt blant de største medaljefavorittene selv om Katja Nyberg forsvant ut av EM etter bare 18 minutter på banen.

Den norske troppen er så sterk og bred at dette ikke skal by på for store problemer.

Etter dagens formiddagsøkt forteller assistenttrener Thorir Hergeirsson om stemningen i gruppa. Den er på vei opp igjen.

- Vi fikk luftet ut litt i går. Det kom en del følelsesmessige reaksjoner, for det er stor empati i gruppa, sier Thorir.• Les alt om Katja-skaden på Dagbladet.nos EM-sider

Ressursperson

Katja Nyberg kommer fortsatt til å være en del av spillergruppa, og vil fungere som rådgiver og støttespiller. Hun kommer til å være viktig i resten av mesterskapet, selv om hun ikke kan spille.

- Katja er flink til å se framover, og til å hjelpe de andre. Hun er en stor ressurs i gruppa når hun takler dette så bra som hun gjør, sier Hergeirsson.

HAR KOMMET TILBAKE FØR: Katja Nyberg er nok en gang skadet, men hun har slått tilbake før, etter skulder skade og to korsbåndskader. Foto: SCANPIX
HAR KOMMET TILBAKE FØR: Katja Nyberg er nok en gang skadet, men hun har slått tilbake før, etter skulder skade og to korsbåndskader. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hva betyr det for kveldens kamp at Katja er ute?

- Jeg tror at laget vil samle seg, og jentene er ekstra gira. Det blir som når du får en spiller utvist, da jobber de andre spillerne ekstra hardt for at det ikke skal merkes, sier han til Dagbladet.no.

• Her kan du sjekke alle resultatene fra den første EM-runden

- Tøff psyke

Larvik-trener Karl Erik Bøhn kjenner Katja godt fra tida hennes i LHK.

- Dette kommer Katja til å takle fint. Hun har kommet tilbake fra skade før, og lar seg ikke knekke. Hun har en veldig tøff psyke, sier Bøhn til Dagbladet.no.

- Har skaden noe å si for Norges medaljesjanser?

- Det er veldig kjedelig for Katja, men det har marginal betydning for Norge. Laget mister en spisskvalitet i enkelte kamper, ved at langpasningene hennes forsvinner. I steder får andre sjansen. Kristine Lunde er for eksempel enda bedre enn Katja i etablert angrep.

image: Jentene er gira og skal vinne for Katja

Andre må heve seg

Bøhn tror det er først mot slutten av mesterskapet Norge vil merke at Ikast-spilleren ikke er med. Når de tøffe kampene kommer i semifinalen og forhåpentligvis en finale, hadde Norge trengt alle stjernene.

- Da kan det bli utslagsgivende, sier Bøhn.

NRK-ekspert og tidligere landslagskeeper Gunnar Fosseng deler dette synet.

- Nå må de nest beste steppe inn og ta ansvar. For å utlikne dette tapet må de andre bidra enda mer, sier Fosseng til Dagbladet.no, og utdyper:

- I de tøffere kampene i mellomrunden må målvaktene redde litt mer, vi må luke bort noen tekniske feil og sette flere 100 prosent-sjanser.

Suvdal og Pedersen inn

Også han tror at Kristine Lunde vil fylle hullet etter Katja veldig bra.

- Hun viste bra takter i går og virker i bra form.

- Så Norge er fortsatt en gullkandidat?

- Ja, helt klart.

Siden Katja er ute trenger Norge bare hvile én spiller i kveld. Kari Grimsbø Aalvik står over, og dermed får Terese Pedersen sjansen. Anne Kjersti Suvdal får sin mesterskapsdebut i kveld.

PS! Gøril Snorroeggen pådro seg en tåskade under oppvarmingen til treningen i formiddag. Men det er neppe alvorlig, og hun skal bli klar til kamp mot Polen i kveld.

- STOR RESSURS: Assistenttrener Thorir Hergeirsson forteller at de vil bruke Katja i spillergruppa framover.
- STERK PSYKE: Larvik-trener Karl Erik Bøhn forteller at Katja har en veldig sterk psyke og vil takle skaden fint.
- FORTSATT GULLKANDIDAT: Tidligere landslagskeeper og NRK-ekspert Gunnar Fosseng mener Norge fortsatt har gode gullsjanser.
FOTBALLSKADE: Gøril Snorroeggen pådro seg en tåskade da jentene spilte fotball under oppvarmingen i formiddag. Hun blir ifølge Hergeirsson klar til kampen i kveld.
Hele Norges coronakart