- Jentene er steget foran

Skiskytternes landslagstrener Audun Svartdal er fornøyd med innsatsen i Tyskland, selv om ingen av de norske gikk helt til topps. - Det mangler litt, men det løsner nok for mange de neste par ukene. Inntil videre er jentene et lite hakk foran gutta, sa Svartdal til NTB.

Trenerens oppgave blir å finpusse utøvernes form de kommende tre ukene. Og han har tro på at det skal gå greit.

- Mange er på vei mot toppformen. Ole Einar Bjørndalen er i rute, det samme er Sylfest Glimsdal og Halvard Hanevold. Det lille ekstra skal vi hente ut i Finland, forsikret Svartdal.

- Gro Marit Istad og Ann-Elen Skjelbreid har formen inne, nå blir det viktig å holde den ved like. Liv Grete Skjelbreid og Gunn Margit Andreassen er på gang igjen etter sykdom, og det er viktig foran den kommende VM-stafetten.

- Etter fem dager i Ruhpolding er vel konklusjonen at jentene resultatmessig ligger et lite steg foran gutta. Så får vi avvente utviklingen, sa treneren til NTB.

Jordnær

Svartdal er ikke bekymret for at ungjenta Gro Marit Istad skal miste bakkekontakten etter en fantastisk uke.

- Jeg kjenner henne veldig godt. Hun er definitivt ikke typen som tar av. Men hvis jeg merker at presset blir for stort, kommer jeg til å skjerme henne. Det gjelder også Ole Einar, som har et stort trykk fra media og alle andre, fortalte Svartdal.

- En ting er i hvert fall sikkert. Gro Marits gode plasseringer er ikke noe blaff. Hun er i knallform. Jeg er enig i at hun blir en outsider i VM. Men for all del, det er viktig at ikke alle rundt henne tar helt av. Husk at hun bare er 20 år, og da er det naturlig at det går litt opp og ned, mente Svartdal.

(NTB)