Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jentene får hoppe i Sotsji-OL

Anette Sagen jubler.

OL-ØVELSE: Anette Sagen og de andre hoppjentene kan satse mot OL i 2014, der får de delta. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
OL-ØVELSE: Anette Sagen og de andre hoppjentene kan satse mot OL i 2014, der får de delta. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Under VM i Holmenkollen fikk jentene hoppe.

Slik var det også VM i Liberec to år tidligere. Men i OL i Vancouver sist vinter sto jentehopping ikke på programmet - for siste gang.

Ifølge NTB har den internasjonale olympiske komiteen (IOK) besluttet at hopp for kvinner står på OL-programmet i Sotsji i 2014.

Vedtaket møtes med stor glede hos Anette Sagen.

- Dette var stort. Nå har vi endelig tatt steget dit vi hører hjemme. Dette gir inspirasjon til å fortsette. Nå har vi fått VM, verdenscup og OL, sier Sagen til NTB.

- Dette var bare helt fantastisk. Det har vært en langsom prosess, men sammenlignet med noen andre idretter, så har jo dette også gått ganske fort, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Etter VM i Kollen mente FIS-president Gianfranco Kasper at det var meget gode muligheter for at jentene skulle få bli med i de olympiske leker ved neste korsvei.

- Jeg er veldig optimistisk med tanke på at kvinnehopping kommer på OL-programmet. Jeg kan bare gjette, men jeg vil anslå at det er 90 prosent sjanse for det, sa Kasper.

Han fikk helt rett, det blir historiske hopp om tre år.

-  Jentene viste under ski-VM at de har et produkt som det er verdt å satse på. IOK består av kloke mennesker som blant andre Gerhard Heiberg. Til tross for de forholdene som var i Midtstuen med tåke og dårlig fart, så har IOK sett utviklingen som har vært innen kvinnehopp. I tillegg vet de om potensialet idretten har, sier hoppsjef Bråthen.

I tillegg til jentehopp er lagkonkurranser i kunstløp og aking er også godkjent på programmet i 2014. Inn kommer også blandet stafett skiskyting samt fristil halfpipe for begge kjønn, skriver NTB.

- Ytterligere øvelser og konkurranseformer er under vurdering, sier IOKs Christoph Dubi

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media