Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jentene fosser fram

CANBERRA (Dagbladet): Sydney-OL har vært en sportslig fiasko for Norge inntil i går kveld. Ikke en medalje og ikke ett eneste poeng. Nå er fotballjentene sikret en viss suksess med semifinaleplass, håndballjentene kommer garantert like langt og Trine Hattestad er vårt sikreste gullkort. Med andre ord: Jentene redder Norges ære. Som så ofte før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Margunn Haugenes (30) traff vinkelen med sitt skudd i det 72. minutt, var det norsk idrettsglede på Bruce stadion ute i skogen utenfor Australias hovedstad:

Prinsesse Märtha, kulturminister Ellen Horn, idrettspresident Kjell Kran (i joggedrakt!) og generalsekretær i Idrettsforbundet, Ivar Egeberg, spratt opp fra ærestribunen med norske flagg og jublet.

  • Som Norges flittigste tilskuere så langt i OL, er det blant mange nedturer bare håndballjentene som har gledet, men endelig fikk også fotballjentene vist at de ikke er i en så elendig forfatning som vi så mot USA og Nigeria.

Om de i dag hadde måttet pakke koffertene og reise hjem, ville det vært en enorm skuffelse. Mest for jentene som har hatt 90 samlingsdøgn med forberedelser det siste året, men også et kraftig tilbakeslag for norsk kvinnefotball.

  • Heller ikke i går spilte jentene noen god fotballkamp, men de virket langt mer besluttsomme og engasjerte enn i de to første kampene.

Laget lider under at noen sentrale spillere ikke er så gode som de har vært tidligere.

Det gjelder spesielt Hege Riise som fortsatt kan skyte og fordele baller når hun får tid på seg, men som blir altfor stillestående. Marianne Pettersen mangler gjennombruddskraft og har mislyktes i spissrollen i de to første kampene. Som kantspiller ble hun langt mer involvert defensivt og offensivt og enda viktigere: Hun scoret igjen.

  • Men det butter for Norge spillemessig. Ballen går for sakte i midtbaneleddet, og vi kommer til altfor få avslutninger og sjanser. Typisk nok scoret Norge i går etter innlegg på cornerretur og et langskudd.

Jentene fikk også vist at de er bedre enn Sembs gutter som er landslagets «rollemodell»: De kommer enda en gang til et sluttspill i en mesterskapsturnering. I går var jentene best da det gjaldt som mest.

Norge ville revansjere seg fra det bitre tapet mot Kina i fjorårets VM og ikke minst den komplette udugelighet som ble demonstrert mot USA.

Den lettelse og glede jentene viste etter seieren var nok et tegn på at de har vært for nervøse i åpningskampene. «Gi den dama en gullstol,» sa trener Høgmo og pekte på fotballjentenes eneste mamma, matchvinner Margunn, etter kampen. Det er litt tidlig, men klarer vi å banke tyskerne enda en gang, er vi i OL-finalen.

Og der venter USA. Da er det tid for hevn og statistikken forteller at det er Norges tur til å vinne. Stå på, jenter!

«I går var jentene best da det gjaldt som mest.»

GULLHÅP :Fotballjentene fikk endelig vist seg fram i går. I semifinalen skal tapet for USa hevnes...
GULLHÅP :</B>Kjersti Grini og håndballjentene på vei til sluttspillet.