Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jentene har vært litt småirriterte

Én medalje av edleste valør mangler på Marit Breiviks merittliste. I Beijing drømmer håndballsjefen om sitt første OL-gull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én medalje av edleste valør mangler på Marit Breiviks merittliste. I Beijing drømmer håndballsjefen om sitt første OL-gull.

Breivik har hatt stor suksess i sine 14 år som landslagstrener for håndballkvinnene, med blant annet ett VM- og tre EM-gull. Men på to OL-forsøk så langt er bronsen fra Sydney i 2000 beste resultat, mens det ble fjerdeplass i Atlanta fire år tidligere. I Aten var ikke Norge en gang representert.

- Jeg vet av erfaring at hvis man skal henge seg opp i sluttresultatet, mister man veldig kraft i prosessen fram mot det. Men det er lov til å drømme om å gå helt til topps, sier Breivik til NTB.

Høye ambisjoner


Den rutinerte treneren er blid og fornøyd der hun nyter solen i den norske leiren i Huangyaguan, to timer utenfor Beijing. Onsdag reiser håndballtroppen inn til Beijing for å gjøre de siste forberedelser. Første kamp spilles mot vertsnasjon Kina lørdag.

- Vi har alltid hatt høye ambisjoner. Vi må være gode og alt må klaffe for at vi skal komme på pallen i OL. Men vi har et godt lag og har forberedt oss bra, forteller 53-åringen.

- Det er sju-åtte medaljekandidater, og vi er en av dem, mener Breivik.

Hun overtok ansvaret for håndballjentene etter Sven-Tore Jacobsen i 1994. Det har vært et suksesseventyr uten like. Totalt er det blitt én OL-bronse, fire VM-medaljer (1-3-0) og seks EM-medaljer (3-2-1).


Blir aldri lei


Fortsatt er det like morsomt å lede Gro Hammerseng, Katja Nyberg og de andre spillerne fra sidelinjen.

- Ja, det synes jeg. Spillerne er aktive, og det er mange spennende prosesser i både spiller- og ledergruppen. Det er ikke noe tvil om roller, men det sies at ingen fortjener å høre til et bedre lag enn det de er villig til å skape selv, sier hun.

- I et prestasjonsmiljø er det utfordrende å strekke seg hele tiden. Det gjelder å få det beste ut av hver enkelt spiller, og det er det som gjør det så spennende, mener Breivik, som selv spilte 140 landskamper som aktiv.

image: - Jentene har vært litt småirriterte

Torsdag skal Norge spille treningskamp mot Frankrike. Breivik merker at spillerne begynner å verke etter å komme ut på parketten.

- De har vært litt småirriterte på trening i det siste, men det betyr at det nærmer seg kamp, forklarer hun.

(NTB)

KINESISK DRØM: Marit Breivik og de norske håndballjentene er godt forberedt, og vil gjøre alt for å sikre landslagssjefen hennes første OL-gull. I helga ladet de opp med besøk på den kinesiske mur. Foto: SCANPIX
KINESISK DRØM: Marit Breivik og de norske håndballjentene er godt forberedt, og vil gjøre alt for å sikre landslagssjefen hennes første OL-gull. I helga ladet de opp med besøk på den kinesiske mur. Foto: SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!