- Jentene inspirerer meg

Odd Egil Eidsæther ønsket å feire 50-årsdagen med seriesølv. Det ønsket fikk han ikke oppfylt. Men den kreftsyke Tertnes-treneren nådde i går et mye viktigere mål - å leve fram til han fylte 50.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Tertnes har tatt et steg videre, og Odd Egil har tatt et viktig personlig steg. Dette er en dag for glede, sånn sett. Det er ikke verdens undergang å tape en håndballkamp, sier Tertnes-keeper Cecilie Leganger til Dagbladet.

Uhelbredelig syk

Med seieren i går tok Nordstrand seriesølvet rett foran nesa på bergenserne - og det vel fortjent. Men ingen kunne i går ha fortjent en liten oppmuntring mer enn Odd Egil Eidsæther. I oktober i fjor fortalte han til Dagbladet at hans store mål var å leve til han fylte 50:

- Jeg vet at det kan gå fort om jeg får et tilbakeslag. Første målsetting nå er 50-årsdagen 28. april, sa han.

Trønderen har uhelbredelig beinmargskreft. Daglig slåss han mot sykdommen og ikke minst mot vissheten om at livet brått kan ta slutt. Men utfordringene som trener overskygger angsten, og jentene på laget gir ham glede og livsmot.

- Jentene gir meg inspirasjon. De får meg til å se lyst på framtida. Det bor fantastisk mye i Ternes-jentene, sier han.

Han går til kontroll hver sjette uke og er forberedt på at han en dag kan få beskjed om at situasjonen har forverret seg. Tertnes-treneren slet i mange år med ryggsmerter. Men det var først under oppkjøringen til håndball-VM i Norge i 1999 at den daværende Hypo-treneren og østerrikske landslagstreneren fikk mistanke om at det var noe mer enn vanlige ryggsmerter. Etter et sykehusbesøk og ei ukes venting, fikk han den sørgelige beskjeden: «Du har uhelbredelig beinmargskreft».

Ønsket seg poeng

- Det er tøft å være Odd Egil. Vi skulle veldig gjerne gledet ham med en seier i dag, sier ressurstrener Oddvar Bjørnestad til Dagbladet.

- Jeg ville mye heller hatt to poeng enn en tollekniv, sier Eidsæther med et smil.

Eidsæther førte Ternes til bronse i serien og sølv i norgescupen i sitt første år som trener i Bergen - resultater i overkant av hva han torde å håpe på før han tok på seg jobben. Nå ivrer han etter å utvikle laget videre.

- Jeg har kontrakt ett år til. Jeg ønsker å fortsette så lenge det ikke skjer noe spesielt. Til neste år ønsker han å føre Ternes til europatoppen:

- Det er bare hardt arbeid som gir resultater, sier han.

VANT SØLV: Else Marthe Sørlie og toppscorer Erika Polozova jubler etter seieren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer