- Jentene må være stolte av sin egen kropp. Vi er alle forskjellige

Bjørgen på «Sunn jenteidrett»-konferanse.

SEKS MÅLTIDER OM DAGEN: For at Marit Bjørgen skal opprettholde formen og komme seg gjennom sesongene, er hun nødt til å spise seks måltider om dagen. Foto: Anders Wiklund / NTB scanpix
SEKS MÅLTIDER OM DAGEN: For at Marit Bjørgen skal opprettholde formen og komme seg gjennom sesongene, er hun nødt til å spise seks måltider om dagen. Foto: Anders Wiklund / NTB scanpixVis mer

Marit Bjørgen har aldri vært opptatt av hvor mye hun veier. Langrennsdronningen holdt onsdag et innlegg under «Sunn jenteidrett»-konferansen på Norges idrettshøgskole.

- Jentene må være stolte av sin egen kropp og hvordan de ser ut. Vi er alle forskjellige. Vi har ulike gener og kroppsbygging. Selv har jeg alltid vært trygg med god oppbacking fra både foreldre og trenere. Dette med vekt er ikke noe jeg har tenkt på i min karriere, sa Bjørgen.

Hun spiser seks måltider om dagen. Det må til skal hun komme seg helskinnet gjennom blodslitet hun utsetter seg for i jakten på triumfer internasjonalt.

- Jeg har alltid spist akkurat det jeg har hatt lyst og har alltid spist meg mett til alle måltider. Jeg har vært opptatt av nok næring i kroppen slik at jeg skal tåle de lange og harde treningsdosene jeg må gjennom, forklarte Bjørgen.

Konferansen markerer femårsjubileum for «Sunn jenteidrett», en organisasjon som er opptatt av kosthold og treningslære for unge idrettsutøvere.

Et gjennomgående tema var kritikk mot lavkarbo-fokuset i samfunnet.

(NTB)