Jentene måtte gamble: - Startnummeret ble sentralt hvis man skulle hevde seg

Tøft for Tiril og Co.

UTFORDRENDE DAG: Tiril Eckhoff gikk en god sprint og ble nummer fem i Sverige i ettermiddag. Etterpå innrømmet den norske landslagssjefen at starttidspunktet ble avgjørende i de varierende forholdene. Foto: Christine Olsson / TT / NTB Scanpix
UTFORDRENDE DAG: Tiril Eckhoff gikk en god sprint og ble nummer fem i Sverige i ettermiddag. Etterpå innrømmet den norske landslagssjefen at starttidspunktet ble avgjørende i de varierende forholdene. Foto: Christine Olsson / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÖSTERSUND (Dagbladet): Tiril Eckhoff gikk en god sprint i Sverige i dag, og ble til slutt nummer fem. Tsjekkiske Gabriela Soukalova vant foran den italienske sensasjonen Federica Sanfilippo.

Eckhoff gir seg selv godkjent etter et løp i svært vanskelige og variable forhold i Östersund.

- Jeg er der oppe og kjemper. Det var litt overraskende at jeg fikk en bom på liggende. I tillegg hadde jeg litt flaks på et av de andre skuddene. Det var ingen «excellent» liggserie, men stående var veldig bra, så jeg får ta med meg det, sier Fossum-jenta etter sin andre topp-fem-plassering på to dager.

Vanskelige forhold Eckhoff legger uansett ikke skjul på at forholdene ble avgjørende i dag. Da løpet startet sluddet det over stadion i Östersund, men nedbøren ga seg etterhvert, før den startet igjen helt på slutten.

Det betydde at løperne som startet seint - men ikke for seint - fikk en liten fordel mot de som startet relativt tidlig - som nettopp Eckhoff.

- Du skal ikke se bort fra at det var en fordel å starte seint, men for å være ærlig, så vet jeg ikke. Det var tøft i løypa og skikkelig sug, så de som traff (på startnummeret) i dag gikk fort, sier Eckhoff til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer