SAMMEN PÅ LAG: Vinterens VM-hoppere, foran fra venstre:  Line Jahr, Anette Sagen, Gyda Enger og Maren Lundby. Bak fra v Bjørn Einar Romøren, Anders Jacobsen, Johan Remen Evensen, Tom Hilde og Anders Bardal. I neste VM blir det blandingslag i normalbakken.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
SAMMEN PÅ LAG: Vinterens VM-hoppere, foran fra venstre: Line Jahr, Anette Sagen, Gyda Enger og Maren Lundby. Bak fra v Bjørn Einar Romøren, Anders Jacobsen, Johan Remen Evensen, Tom Hilde og Anders Bardal. I neste VM blir det blandingslag i normalbakken. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Jentene og gutta hopper sammen i VM i 2013

Normalbakkerennet erstattes med mixed-lagkonkurranse.

(Dagbladet): Den nye lagkonkurransen i hopp, med to kvinner og to menn på hvert lag, blir en del av VM-programmet i Val di Fiemme i 2013, melder FIS i en pressemelding.

Styret i FIS, det såkalte FIS Council, behandlet saken i dag, og vedtok å innføre det nye formatet også i mesterskap, etter at det tidligere ble klart for verdenscup.

- Jeg tror en samlet hoppverden synes dette er bra, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

- Det er ikke mange idretter der menn og kvinner kan konkurrere sammen uten å gjøre store endringer på forutsetningene rundt, og dette er noe jeg tror folk vil ønske å se på. Det er bra for spenninga, og det gjør også at flere land er i stand til å stille lag, sier Bråthen.

Normalbakkerennet har vært omdiskutert i hoppsammenheng, og er ikke lenger en del av herrenes verdenscup.

Nå blir altså lagkonkurransen erstattet av den nye kjønnsblandete utgaven.

I april ble det klart at kvinnene også får delta i OL i Sotsji i 2014, etter at de fikk hoppe i normalbakken under vinterens VM i Holmenkollen.

PS! FIS besluttet i dag også å gjennomføre den kombinerte lagkonkurransen som en teamsprint i VM i 2013.