Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jentene reiste kjerringa

- Dette er større enn VM-gull, sier Uhrenholdt Jacobsen.

(Dagbladet.no): Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk helt til topps under den forkortede 10 kilometeren under prøve-VM i tsjekkiske Liberec.

Heming.jenta var 0,4 sekunder raskere polske Justyna Kowalczyk på de 7,4 kilometerene i friteknikk. Dette var Jacobsens andre verdenscupseier i distansecupen. 

Etterpå føltes det sterkere enn VM-gullet i Sapporo i fjor.

- Sapporo var bra, bevares, men gullet i sprinten der kom mer som et utslag av et talent for klassisk langrenn. Denne seieren føler jeg er tilbakebetaling for all treningen jeg har lagt ned. Det er dette vi har jobbet for, og da smaker en seier ekstra godt, sa 21-åringen ifølge NTB.

En fasit med fem jenter blant de tolv beste stod i sterk og positiv kontrast til guttene, hvor Petter Northugs niendeplass var det eneste som kunne minne om et lyspunkt. Bare Morten Eilifsen og Simen Østensen klarte å karre til seg verdenscuppoeng.

Therese Johaug ble nest beste norske kvinne med en 7.plass, Marit Bjørgen leverte en oppløftende 9.plass, mens Kristin Størmer Steira og Marthe Kristoffersen ble henholdsvis nummer 11 og 12. 

Noen dårlige nyheter var det dessverre også på kvinnesiden: Vibeke Skofterud måtte trekke seg før start etter å ha pådratt seg en skulder ut av ledd.
 

VANT I TSJEKKIA: Med seier i neste års VM-løyper, kan det bli moro å følge Astrid Jacobsen i Liberec også i 2009. Foto: EPA/Scanpix
VANT I TSJEKKIA: Med seier i neste års VM-løyper, kan det bli moro å følge Astrid Jacobsen i Liberec også i 2009. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media