Jentene rotet seg bort

Mens de norske herreløperne har tatt hjem to VM-gull i orientering av like mange mulige, sliter kvinnene i motbakke.

Hanne Sandstad ble best av de norske jentene på sjetteplass. Hanne Staff, sølvvinner på den klassiske distansen, endte helt nede på 22. plass.

- Det ble en liten nedtur på kvinnesiden. De bommet for mye, og det nytter ikke hvis man skal gå til topps, konstaterte landslagssjef Ragnar Weum etter kvinnenes løp.

Hanne Staff var optimistisk foran kortdistansen, men hun gjorde tidlig en kjempefeil som kostet henne over fire minutter.

- Jeg gikk på en skikkelig bom. Yvette Baker tok meg igjen ved den posten, og da var løpet kjørt for min del, sa Hanne Staff.

Populær hjemmeseier

Yvette Baker startet fire minutter bak klubbvenninnen i Bækkelaget. Den britiske kvinnen tok et populært gull på hjemmebane. Baker var i realiteten aldri truet, og hun vant med 1.02 minutt på tittelforsvarer Lucie Böhm fra Østerrike. På tredjeplass fulgte norskgifte Frauke Schmitt Gran fra Tyskland, som løper for Halden.

De norske jentene kan få sin revansje allerede på søndagens stafett. Etter kortdistansene lørdag offentliggjorde Weum stafettlagene. De har vært klare lenge, men holdt hemmelige.

Tore Sandvik, Bernt Bjørnsgaard, Petter Thoresen og Bjørnar Valstad utgjør det norske laget på mennenes stafett. Birgitte N. Husebye, Elisabeth Ingvaldsen, Hanne Sandstad og Hanne Staff skal forsvare de norske fargene i kvinnenes konkurranse.

(NTB)